Iskalna akcija za ponesrečenim Tržičanom je bila kljub trudu policistov, gasilcev in potapljačev neuspešna.

Tržičana odnesla Sava

Starejšega Tržičana, ki je v torek pri Šobcu padel v Savo, še vedno niso našli.

Lesce – V torek zvečer so bili policisti obveščeni, da je v reko Savo pri kampu Šobec padel starejši Tržičan, ki ga je nato odnesla voda. Kot smo izvedeli na kraju dogodka, je ponesrečenca poskusil rešiti mimoidoči Jeseničan, a mu to zaradi močnega toka ni uspelo. Policisti so v kratkem času organizirali iskalno in reševalno akcijo, v kateri je sodelovalo 83 gasilcev iz PGD Bled, Lesce, Radovljica, Podnart, Mošnje, Lancovo, GARS Jesenice in reševalci Potapljaške reševalne službe Bled, ki so pregledali strugo in obrežje reke Save od kampa Šobec do mostu na Lancovem, pri pregledovanju pa jim je pomagal tudi policijski helikopter. Kljub vsemu pa jim ponesrečenca ni uspelo najti, za kar naj bi bil po informacijah reševalcev verjetno kriv tudi močan tok.

Iskalno akcijo so nadaljevali v sredo zjutraj, ko so potapljači in gasilci podrobno preiskovali obrežje, tolmune in obalo reke Save od Šobca proti mostu na Lancovem, a kljub trudu pogrešanega niso našli. Pri iskanju so reševalcem pomagali tudi v hidroelektrarni Moste, kjer so z zaprtjem zapornic poskrbeli za znižanje gladine reke Save.

Nesreča naj bi se zgodila med sprehodom Tržičana s soprogo in hčerjo, ko naj bi nad strmim bregom nad Savo poskušal utrgati vejo bezga, pri tem pa mu je zdrsnilo in padel je v reko. Pri padcu naj bi si tudi poškodoval glavo.

Kot je včeraj povedal tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj Bojan Kos, bodo policisti nadaljevali iskanje v sklopu rednih delovnih nalog: »V prihodnjih dneh pa načrtujemo tudi novo večjo iskalno akcijo.« Po mnenju poznavalcev obstaja precej možnosti, da je ponesrečenca odneslo precej dlje, saj je bil tok reke tistega dne precej močan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 13. junij 2017 / 07:42

Košarkarice odhajajo na prvo evropsko prvenstvo

Kranj – Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo ta teden začela nastope na evropskem prvenstvu, na katerega se je uvrstila prvič v zgodovini. Prvenstvo bo od 16. do 25. junija potekalo na Češ...

Objavljeno na isti dan


Kultura / petek, 4. julij 2014 / 18:25

Kup težav s Katarino

Komedija Milana Grgića Zbudi se, žena gre v režiji Konrada Pižorna – Kondija v izvedbi dramske skupine KUD Fran Saleški Finžgar Senica je navdušila številno občinstvo. Ta vikend še tri ponovitve.

GG Plus / petek, 4. julij 2014 / 17:43

Po sto letih za naslednjih sto

V okviru prireditev ob letošnjem Kovaškem šmarnu bodo danes, v petek, 4. julija, ob 18. uri v Kovaškem muzeju v Kropi predstavili restavriran gledališki zastor iz leta 1913.

Preddvor / petek, 4. julij 2014 / 16:23

Na Zaplati novo planinsko zavetišče

Eden od osrednjih dogodkov letošnjega praznovanja v občini Preddvor bo jutrišnje odprtje novega planinskega zavetišča na Zaplati.

Razvedrilo / petek, 4. julij 2014 / 11:04

Desetnica zasedla ulice

Tkanina mesta: štiri dni so tudi kranjske ulice utripale v ritmu Ane Desetnice – največjega mednarodnega festivala uličnega gledališča pri nas.

Kronika / petek, 4. julij 2014 / 11:02

Ropal zaradi zasvojenosti

Tržičanu Nejcu Valjavcu zaradi ropa trgovine Gacho v Kovorju in poskusa ropa tržiške trgovine Zrno leto pogojne kazni s štiriletno preizkusno dobo.