Luka Špik je pred nadaljevanjem sezone na vsaki tekmi hitrejši. / Foto: arhiv Gorenjskega glasa

Luka Špik na vsaki tekmi boljši

Konec tedna je veslaška proga na Savskem jezu na Adi Ciganliji gostila mednarodno regato, ki so se je udeležili tudi naši veslači, saj bo prav Beograd konec tega meseca in v začetku junija gostil tudi letošnje evropsko prvenstvo v veslanju.

Bled – Prvi dan regate, na kateri so nastopili tekmovalci iz petih držav, so naši veslači osvojili tri medalje. Luka Špik je bil med 27 tekmovalci, ki so nastopili med enojci, najhitrejši, drugi je bil Rajko Hrvat, tretji pa je bil srbski reprezentant Nenad Beđik, sicer lani evropski prvak v dvojcu. Med dvojnimi dvojci sta Gašper Fistravec in Matej Rojec osvojila bron.

Zaostala sta za prvo srbsko posadko Marko Marjanović in Aleksandar Filipović, drugo mesto pa sta zasedla Hrvata David Šain in Mario Vekić. Naša druga posadka z Alešem in Janezom Zupan je zasedla četrto mesto s precejšnjim zaostankom za prvimi tremi.

Tudi drugi dan beograjske mednarodne regate je Luka Špik zmagal med enojci, dvojni dvojec z Matevžem Malešičem in Rajkom Hrvatom pa je bil znova tretji. V tej konkurenci sta nastopili še dve naši posadki tekmovalcev do 23 let: Jure Grace in Gašper Ostanek sta bila četrta, Matej Grobelnik in Borut Rebolj pa šesta. Dvojni četverec v postavi Matej Rojec, Aleš Zupan, Janez Zupan in Gašper Fistravec pa je v oslabljeni konkurenci dobil tekmo.

»Naš najuspešnejši je bil v Beogradu Luka Špik. Obakrat je zanesljivo zmagal, saj v odsotnosti najboljšega srbskega skifista Vasića očitno tudi ni imel prave konkurence. Drugi dan je celo malenkost bolje odveslal tekmo, gledano primerjalno s časi zmagovalnih dvojcev in dvojnih dvojcev, kjer gre za zelo dobre posadke. Še vedno pa se bo v prihodnjih tednih treba ukvarjati z nekaterimi vprašanji drugega dela proge. Dobro je nastopil tudi dvojni dvojec Rojec-Fistravec, medtem ko je druga posadka Aleš in Janez Zupan nastopila preslabo. V enojcu je treba omeniti še dober nastop lahkega veslača Hrvata, ki je nastopil zelo kvalitetno. Tudi nastop tega lahkega dvojnega dvojca ni bil slab. Omeniti moramo še mladega Graceta z dobrim nastopom v B-finalu enojcev. Dvojni četverec ni nastopil slabo, vendar pa bi bil zadovoljen, če bi bili nekaj sekund hitrejši,« je slovenske nastope po tekmah v Beogradu ocenil selektor Miloš Janša.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / nedelja, 28. maj 2017 / 09:19

Lesene hiške nimajo dovoljenj

Gradbena inšpekcija je lastniku Eko resorta pod Veliko planino znova naložila, da mora objekte, ki nimajo dovoljenj, odstraniti do 6. avgusta.

Objavljeno na isti dan


Bled / četrtek, 20. februar 2020 / 22:50

V pričakovanju odpovedi

Na Bledu ta čas na račun širjenja koronavirusa še niso občutili večjega upada azijskih gostov, a odpovedi se že napovedujejo.

Radovljica / četrtek, 20. februar 2020 / 22:44

Dvajset let podpore mladim

PUM-O, zelo uspešen program projektnega učenja mlajših odraslih, v okviru Ljudske univerze Radovljica deluje že dvajset let. Predana in strokovno izurjena ekipa mentoric za pomoč mladim.

Razvedrilo / četrtek, 20. februar 2020 / 22:43

V Srednji vasi januarja »zacvetela« balkona

Darja Kern iz Srednje vasi pri Šenčurju je konec januarja srečala abrahama. Na dveh domačih balkonih je »zacvetelo« petdeset posebnih rož, za kar so »krive« njene prijateljice gasilke.

Kranj / četrtek, 20. februar 2020 / 22:29

Voznik ravnal neprimerno

Voznik avtobusa, ki je pred dnevi zaradi viharnega vremena obstal pred podrtim drevesom, otrok ne bi smel naprej poslati peš.

Razvedrilo / četrtek, 20. februar 2020 / 22:28

Konec tedna prihaja izbor Ema 2020

V soboto, 22. februarja, točno ob 20. uri se bo na prvem programu Televizije Slovenija začel letošnji izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2020. Predstavilo se bo dvanajst izvajalcev,...