Tatovi izkoristili nepazljivost občanov

Kranj – Lumpi so nenehno na delu, opozarjajo policisti, ki jih je v petek najprej poklicala oškodovanka iz Kranja, ker ji je neznana ženska iz stanovanja ukradla tristo evrov. Kot je razložila možem postave, sta tatvino izvedli dve ženski. Prva je pozvonila na vratih in se oškodovanki predstavila kot sestrična soseda, nato pa jo prosila, če ga lahko počaka pri njej. V stanovanju si je želela kozarca vode, oškodovanko je zamotila tudi s pogovorom, vmes pa je druga kradljivka neopazno vstopila v stanovanje, ga pregledala in vzela denar. V petek zvečer je nepazljivost občana v okolici Kranja izkoristil neznani storilec, ki je skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v stanovanje in iz predsobe odtujil denarnico z nekaj gotovine in dokumenti. V soboto je neznanec okradel še starejšega občana iz Žirovnice, ki mu je prevarant najprej prodal rožo, pol ure kasneje, ko je bil oškodovanec na dvorišču, pa se je vrnil, skrivaj vstopil v hišo in izmaknil nekaj sto evrov gotovine.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sobota, 27. maj 2017 / 10:01

Vendarle cirkus v Kranju

Kljub nasprotovanju nekaterih občanov in pozivu župana Boštjana Trilarja, naj cirkusa z živalmi v Kranju ne postavljajo, ta že vabi na prizorišče.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 12. februar 2008 / 07:00

Kaj za Vas pripravljamo letos?

Pester muzejski program za leto 2008. Lani je bilo obiskovalcev 120 tisoč.

Splošno / torek, 12. februar 2008 / 07:00

Svet od kamna do ključa

Nekoliko drugačna muzejska razstava Od paleolita do Titana v Stebriščni dvorani Mestne hiše v Kranju bo k ogledu zagotovo pritegnila tudi obiskovalce, ki običajno ne zahajajo v muzeje.

Splošno / torek, 12. februar 2008 / 07:00

Nominirani trije, dobitnica ena

V Galeriji Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost je na ogled razstava treh nominiranih likovnih ustvarjalcev za nagrado Prešernovega sklada. V četrtek jo je prejela Ema Kugler.

Splošno / torek, 12. februar 2008 / 07:00

Kranjski komedijanti potujejo z Zlatolasko

Aljaž Tepina iz potujočega gledališča Kranjski komedijanti je na oder postavil duhovito in čarobno predstavo Zlatolaska, po motivu znane pravljice o svetlolasi deklici in medvedji družini.

Splošno / torek, 12. februar 2008 / 07:00

Plavanje, drsanje, smučanje ...

V Kranjskih vrtcih otrokom ponujajo športne aktivnosti kot obogatitveni program rednemu programu. Del tega je izvajanje programa Zlati sonček, v katerega je v tem šolskem letu vključenih 343 otrok.