Odkupne cene mleka
Kranj – Po podatkih agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja so mlekarne februarja za mleko, dostavljeno v mlekarno, s 3,7 odstotka maščobe in 3,15 odstotka beljakovin plačale v povprečju 36,99 evra za sto kilogramov, kar je bilo za 0,24 evra ali za 0,65 odstotka več kot mesec prej. Ker je mleko v povprečju vsebovalo 4,28 odstotka maščobe in 3,39 odstotka beljakovin, je bila povprečna dejanska odkupna cena 39,20 evra in je bila za 0,33 evra ali za 0,85 odstotka višja kot januarja. Odkupovalci so za mleko s 3,7 odstotka maščobe in 3,15 odstotka beljakovin plačali povprečno 32,69 evra za sto kilogramov, cena, izračunana glede na vsebnost maščob in beljakovin v mleku, pa je znašala 37,29 evra.