Legendarni Sejko z družino v 'dnevni sobi' na prostem / Foto: Matic Zorman

Črnc srečal Abrahama

Prijetno presenečenje je pričakalo Seada Beganoviča, ko je ob prihodu domov na dvorišču pred lastno hišo na Visokem zagledal ‘moderno’ dnevno sobo, opremljeno posebej zanj: udoben kavč, televizor z izbranim programom ter osvežilni hmeljevi napitki. Sead, imenovan tudi Sejko oz. prijateljsko kar Črnc, je namreč pred kratkim dočakal petdesetico in prijatelji so se odločili zanj pripraviti posebno darilo, za katero jim je Sejko od srca hvaležen. Slavje se je tako lahko pričelo, seveda tudi v krogu družine: žena Bernarda, hčerka Nina in sin Nejc – z otrokoma letos praznujejo celo okroglo stotico (50+30+20)! Na Visokem so sedaj že peto leto, kjer jim družbo delajo tudi psička Lea in radoživi nimfi. Odraščal je v Kranju, se izobrazil za strojnega tehnika, vendar ga je pot zanesla v grafične in tiskarske vode, kjer velja za mojstra. Je ljubitelj narave, morja, gurmanskih dobrot, odličen igralec taroka ter povsem nepremagljiv v pikadu. Pred letom je prebrodil hudo bolezen, tako da zdaj še bolj ceni vsak dan, tudi vsem ostalim pa priporoča čim manj ‘sekiranja ter čimveč ljubezni’. Še na mnoga leta, Črnc!

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 24. maj 2007 / 07:00

Čista dvajsetica za jogurt

Ekološka kmetica Irena Vrhunc iz Podblice je na razstavi Dobrote slovenskih kmetij prejela čisto dvajsetico za sadni jogurt. V četrtek so jo obiskali člani kranjske komisije za kmetijstvo.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 10. april 2014 / 13:40

Če na cesti trčite z divjadjo ...

Lovska zveza pojasnjuje, kako je treba ravnati ob najdbi poškodovane ali vidno bolne živali in ob trku z živaljo na cesti.

Razvedrilo / četrtek, 10. april 2014 / 13:38

Črnc srečal Abrahama

Prijetno presenečenje je pričakalo Seada Beganoviča, ko je ob prihodu domov na dvorišču pred lastno hišo na Visokem zagledal ‘moderno’ dnevno sobo, opremljeno posebej zanj: udoben kavč, televizor z...

Zanimivosti / četrtek, 10. april 2014 / 13:33

Butarice tako in drugače

V Budnarjevi muzejski hiši nad Kamnikom so člani Turističnega društva Kamn'k v nedeljo pripravili že drugi festival cvetnonedeljskih butaric.

Gospodarstvo / četrtek, 10. april 2014 / 13:16

Za divjačino glavni v Sloveniji, uspešni v Evropi

Podjetje Nimrod s sedežem v Škofji Loki že dve desetletji odkupuje, predeluje in prodaja divjačinsko meso. Vodilni v Sloveniji, eden največjih v Evropi.

Kranj / četrtek, 10. april 2014 / 13:12

Radi delijo svoje dosežke

Pri kranjskem društvu Sožitje so ob letošnjem dnevu za spremembe na široko odprli vrata svojih prostorov, kjer uživajo pri različnih dejavnostih. Vse, kar ustvarijo, radi delijo z drugimi.