Te dni so se šolarji radi zabavali ob športu, vsak dan pa je bila gneča tudi na brezplačnem drsanju v ledni dvorani na Zlatem polju v Kranju. / Foto: Gorazd Kavčič

Na šolo so skoraj pozabili

Te dni šolarji uživajo zaslužene zimske počitnice, tudi tisti, ki niso odpotovali kam dlje, pa so se lahko na Gorenjskem dobro zabavali in obiskovali različne dejavnosti.

Kranj – Društva, klubi pa tudi nekateri drugi so v počitniških dneh pripravili zanimive programe za šolarje. Ti so lahko obiskovali različne počitniške delavnice, na tečajih so se učili smučanja in deskanja, veliko se je dogajajo v plavalnih bazenih, zabavno in poučno je bilo v knjižnicah, ogromno mladih iz Kranja in okolice pa je dneve izkoristilo za brezplačno drsanje tako na zunanjih ledenih ploskvah kot v kranjski dvorani na Zlatem polju, kjer je bila gneča te dni kar velika. Med tistimi, ki so prišli na drsališče, je večina priznala, da so vsaj za nekaj dni pozabili na šolo in učenje.

»Z bratcem Gregom in starši smo med počitnicami šli že nekajkrat smučat, prav tako hodimo na drsanje, načrtujemo tudi še en dan plavanja. Ker mi v šoli gre dobro, sem sklenil, da se med počitnicami ne bom učil, ampak jih bom izkoristil za druge stvari,« je povedal Luka Šlibar iz Ljubnega, ki obiskuje peti razred.

»Med počitnicami rada pridem na drsanje, šla sem tudi smučat, ker obiskujem škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu in me letos čaka matura, pa je treba narediti tudi kaj za šolo,« je povedala Klara Grašič iz Kokrice, ki je bila navdušena nad drsanjem v ledni dvorani Zlato polje. »Res je te dni kar nekaj gneče, ker je veliko majhnih otrok, sicer pa je super, da imamo v Kranju takšno drsališče,« je še dodala Klara.

Prav tako je bila nad drsanjem navdušena Lučka Pikec s Čirč. »Smučala sem na Krvavcu, sedaj sem prišla na drsanje, na šolo pa sem te dni kar malce pozabila. Všeč mi je, kar se v Kranju med počitnicami kar nekaj dogaja,« je bila zadovoljna Lučka, ki obiskuje Osnovo šolo Staneta Žagarja.

»Ker sem zaposlena v šoli, imam počitnice, zato se z otroci udeležujemo različnih dejavnosti. Ker je danes slabo vreme, smo prišli na drsanje, sicer pa smo šli tudi v hribe in na sankanje pod Storžič. Najbrž bomo šli tudi še na kopanje,« je povedala Renata Štern iz Šenčurja, ki je v ledno dvorano pripeljala svoja šolarja. »Hčerka je navdušenja nad drsanjem in trenutno obiskuje tečaj drsanja,« je še dodala Šternova.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / nedelja, 5. avgust 2018 / 08:11

Ledenik pod Skuto lahko kmalu izgine

Ledenik pod Skuto je bil ob lanskoletnih meritvah že enkrat večji od Triglavskega ledenika, a tudi ta pod Skuto lahko v nekaj letih izgine.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 07:00

Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi imeli lastno podjetje?

»Če bi se po vseh letih moral odločiti za eno samo vrlino, bi izbral sposobnost določanja prioritet. Kot podjetnik si vsak dan in vsako uro zasut z enormno količino informacij, ki te lahko...

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Začeli so asfaltirati cesto

V zgornjem delu ceste v dolino Vrata so sredi prejšnjega tedna že začeli asfaltirati odsek v dolžini okrog tri kilometre.

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Proračun je kar zajeten

Kranjskogorski občinski svetniki so na novembrski seji v prvem branju sprejeli proračun Občine Kranjska Gora za prihodnje leto.

Razvedrilo / četrtek, 18. november 2021 / 23:52

Kulinarični november

Ljubljana je gostila Evropski simpozij hrane, istočasno pa so v okviru festivala November Gourmet Ljubljana v duetih kuhali znani kuharji. Redkim je uspela izvedba načrtovane martinove pojedine.

Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 23:47

Predelujejo mleko z domače in okoliških kmetij

Na kmetiji pr' Kuharju na Olševku, kjer gospodari družina Podjed, se že dvajset let ukvarjajo s predelavo mleka v mlečne izdelke. V petnajst različnih vrst izdelkov predelujejo mleko z domače in okoli...