Tako starejši kot mlajši obiskovalci si te dni z zanimanjem ogledujejo razstavo spominskih predmetov na olimpijske igre v Sarajevu.

Vučka še nismo pozabili

V kranjski mestni hiši so odprli razstavo spominskih predmetov iz olimpijskih iger v Sarajevu.

Kranj – Res veliko zanimivega je bilo v času kulturnega praznika videti po različnih razstavnih prostorih, obiskovalci kranjske Mestne hiše pa so si z zanimanjem ogledali tudi priložnostno razstavo spominskih predmetov, ki so jo pri Gorenjskem muzeju poimenovali 30 let od olimpijskih iger v Sarajevu. Odprli so jo prejšnji četrtek, gradivo za razstavo pa sta prispevala Slavko Hočevar in Jože Trobec.

Mnogi se še dobro spominjamo maskote 14. zimskih olimpijskih iger, ki so med 8. in 14. februarjem 1984 potekala v Sarajevu, prav tako pa nam je v spominu ostal simpatični volk smučar, ki ga je avtor, Kranjčan Jože Trobec, najprej imenoval Jahorinko, kasneje pa ga je olimpijski komite poimenoval v Vučko. Maskota je bila že v času olimpijskih iger zelo priljubljena, eno izmed večjih naročil za izdelavo značk pa je takrat dobilo podjetje AT Primožič, ki naj bi skupno izdelalo okoli pet milijonov uradnih olimpijskih značk. Značke, obeske, plakate pa tudi nekaj drugih spominkov in časopisnih člankov o Vučku in sarajevskih olimpijskih igrah si bo mogoče v Mestni hiši v Kranju ogledati še do 16. marca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 17. junij 2008 / 07:00

Peti nogometni turnir za otroke

Mladi nogometaši so se zbrali na Visokem, kjer so pripravili tradicionalni turnir.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 9. junij 2013 / 15:21

Medved že povzroča škodo

Medved na Gorenjskem že povzroča škodo. V Zgornji Radovni je poškodoval čebelnjaka, več škodnih primerov je pričakovati po prigonu živine na planinsko pašo.

GG Plus / nedelja, 9. junij 2013 / 15:19

S prijaznostjo si odpira vrata

Dijaška organizacija Slovenije je letos za naj dijaka razglasila dijaka tretjega letnika Gimnazije Škofja Loka Aleksandra Rajharda.

Kranj / nedelja, 9. junij 2013 / 15:17

Pesem gradi prijateljstvo

Učenci Osnovne šole Helene Puhar Kranj so pogumno stopili na oder in se izkazali v svojih glasbenih talentih. Premierni nastop pa je imela šolska folklorna skupina.

Šport / nedelja, 9. junij 2013 / 15:17

Dobro načrtujejo olimpijsko sezono

Člani naše biatlonske reprezentance so v Ramsauu in Salzburgu opravili testiranja za novo olimpijsko sezono, ki jo želijo pričakati čim bolje pripravljeni.

Nasveti / nedelja, 9. junij 2013 / 14:25

V tretje gre rado – Riva del Garda

Riva del Garda je lepo mesto na severu Gardskega jezera, že ob koncu 19. stoletja zdravilišče, letovišče, že tedaj razvit turistični kraj. Danes je raj za deskarje, gorske kolesarje in jadralce, po...