Zavedel starejšega dobrotnika

Škofja Loka – Neznani storilec si je v sredo dopoldne v Groharjevem naselju v Škofji Loki z lažjo in zavajanjem, da zbira prostovoljne prispevke za družino iz Škofje Loke, prilastil manjši znesek gotovine, ki ga mu je izročil starejši občan. Policisti, ki goljufijo obravnavajo, znova opozarjajo, da se mora vsak, ki pobira prispevke, izkazati z odločbo upravne enote. Imeti mora tudi dovoljenje, prispevke pa v overjeni nabiralni poli, ki vsebuje žig društva in podpis zastopnika društva.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 23. april 2022 / 08:26

So zaračunavali preveč obresti

V Zavodu Kolektiv 99 menijo, da banke neupravičeno ne upoštevajo negativne vrednosti referenčne obrestne mere Euribor in tako kreditojemalcem zaračunavajo previsoke obresti.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 14. oktober 2015 / 17:28

Še Dimež je prišel na kostan'

Kako tudi ne, saj so besniški Rokovnači na veliko oglaševali novost letošnjega kostanjevega piknika – tekmovanje v ličkanju koruze.

Jesenice / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Občinski svetniki na tržnici

V soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na Tržnici Jesenice na Stari Savi srečali jeseniški občinski svetniki, župan in člani občinske uprave, da bi se seznanili s poslovanjem tržnice in poiskali rešitve...

Šenčur / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Kamniti ponos Šenčurja

Sredi krožišča Kranj–Brnik–Voklo–Šenčur so v soboto postavili skulpturo sv. Jurija, v nedeljo so ga slovesno odkrili in blagoslovili.

Škofja Loka / sreda, 14. oktober 2015 / 17:11

Prvi kip v parku škofov

V Stari Loki nastaja Park škofov, prvi je v njem kip škofa Andreja Karlina.

Mularija / sreda, 14. oktober 2015 / 17:07

Praznovali rojstni dan

Ob 124. rojstnem dnevu šole v Podljubelju so se spomnili dolgoletne učiteljice Milke, učenci so tudi zaigrali v njenih kostumih. Praznično je pri njih tudi zato, ker so dobili novo sodobno učilnico.