Rozi Žvirc, Šutna pri Žabnici: »V Dražgošah sem tretjič, pohoda s Pasje ravni pa sem se udeležila prvič. Razloga sta bila dva: ljubezen do hoje in narave in stava, če bom zmogla pot. Bilo je super.« / Foto: Matic Zorman

Prijetna dražgoška pota

Peš, organizirano ali posamično je prišlo v nedeljo v Dražgoše več tisoč ljudi. Nekateri so hodili uro ali dve, najbolj utrjeni pa od polnoči naprej tudi deset ur. Zakaj prihajajo v Dražgoše, kaj jih vleče na zahtevna pota, smo vprašali pet pohodnikov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / torek, 12. december 2023 / 09:07

Ločanka, št. 11

Ločanka, 12. december 2023, št. 11

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 8. april 2009 / 07:00

Reklamacije rešujejo sproti

Bralec je prejel nerazumno visok račun za električno energijo. Elektro Gorenjska: na mesec prejmemo do 60 reklamacij.

Gorenjska / sreda, 8. april 2009 / 07:00

Komantar: Šepetanje letal

Dvomesečne meritve letalskega hrupa ob Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so pokazale, da mejne vrednosti niso prekoračene. Podatek, da je povprečen izmerjeni kazalec hrupa v dnevnem času 55 deci...

Kranj / sreda, 8. april 2009 / 07:00

Zeleni proti sivim

Kranj - Na javni tribuni Dostojna stanovanjska gradnja in prijazna soseska, ki je pred nedavnim potekala v Galeriji Dali, so se soočili tisti, ki imajo veliko željo ohraniti zelenice, in t...

Železniki / sreda, 8. april 2009 / 07:00

Zapleti z obnovo športnega parka

Obnova športnega parka Dašnica se bo dodatno zavlekla, saj se civilna iniciativa boji, da bo obnovljen park poslabšal njihovo poplavno varnost.

Prosti čas / sreda, 8. april 2009 / 07:00

Ženske zakrivijo najboljše zgodbe

Nina je kriva za zgodbo v novem gorenjsko-slovenskem filmu, Zlati med pa pripoveduje o tem, kako med postane zlat in zlato okusno.