Kokosova torta
Tudi dušo je treba nahraniti, zato ste vsi upravičeni do koščka slastne kokosove torte.
Najprej specite dva biskvita. Za en biskvit potrebujete: 3 jajca, 3 žlice sladkorja, 3 žlice tople vode, 3 žlice moke, žlico kakava in čajno žličko pecilnega praška.
Priprava: iz beljakov naredite sneg, ki mu dodate sladkor. Ko postane sneg kompakten, med rahlim mešanjem dodajajte rumenjake in vodo, nato moko, ki ste jo predhodne zmešali s kakavom in pecilnim praškom. Biskvit zlijte v okrogel model in pecite 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. Postopek ponovite, da dobite dva biskvita.
Za kremo potrebujete: 6,5 dl mleka, 18 dag kokosove moke, 9 dag sladkorja, 3 dag jedilnega (koruznega) škroba, 6 listov želatine, 3,5 dl sladke smetane.
Priprava: mleko skupaj s kokosom na hitro zavrete. Dodajte jedilni škrob in sladkor. Želatino namočite v vodi, da nabrekne, jo ožamete in jo dodate v toplo maso. Po želji lahko dodate še kokosov liker, premešate in pustite, da se masa ohladi. V ohlajeno maso vmešajte rahlo stepeno sladko smetano.
En biskvit položite v model, ga namočite z mlekom in sladkorjem, za bolj sočen okus na tanko namažite s poljubno marmelado. Na biskvit vlijete kremo in pokrijete z drugim biskvitom. Tudi ta biskvit namočite z mešanico mleka in sladkorja.
Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. Ko je ohlajena, jo premažete z marmelado in potresete s kokosom, če ste ljubitelji čokolade, pa jo lahko oblijete s čokoladnim prelivom.
Pa dober tek!



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

