Kokosova torta
Tudi dušo je treba nahraniti, zato ste vsi upravičeni do koščka slastne kokosove torte.
Najprej specite dva biskvita. Za en biskvit potrebujete: 3 jajca, 3 žlice sladkorja, 3 žlice tople vode, 3 žlice moke, žlico kakava in čajno žličko pecilnega praška.
Priprava: iz beljakov naredite sneg, ki mu dodate sladkor. Ko postane sneg kompakten, med rahlim mešanjem dodajajte rumenjake in vodo, nato moko, ki ste jo predhodne zmešali s kakavom in pecilnim praškom. Biskvit zlijte v okrogel model in pecite 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. Postopek ponovite, da dobite dva biskvita.
Za kremo potrebujete: 6,5 dl mleka, 18 dag kokosove moke, 9 dag sladkorja, 3 dag jedilnega (koruznega) škroba, 6 listov želatine, 3,5 dl sladke smetane.
Priprava: mleko skupaj s kokosom na hitro zavrete. Dodajte jedilni škrob in sladkor. Želatino namočite v vodi, da nabrekne, jo ožamete in jo dodate v toplo maso. Po želji lahko dodate še kokosov liker, premešate in pustite, da se masa ohladi. V ohlajeno maso vmešajte rahlo stepeno sladko smetano.
En biskvit položite v model, ga namočite z mlekom in sladkorjem, za bolj sočen okus na tanko namažite s poljubno marmelado. Na biskvit vlijete kremo in pokrijete z drugim biskvitom. Tudi ta biskvit namočite z mešanico mleka in sladkorja.
Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. Ko je ohlajena, jo premažete z marmelado in potresete s kokosom, če ste ljubitelji čokolade, pa jo lahko oblijete s čokoladnim prelivom.
Pa dober tek!