Kokosova torta

Tudi dušo je treba nahraniti, zato ste vsi upravičeni do koščka slastne kokosove torte.

Najprej specite dva biskvita. Za en biskvit potrebujete: 3 jajca, 3 žlice sladkorja, 3 žlice tople vode, 3 žlice moke, žlico kakava in čajno žličko pecilnega praška.

Priprava: iz beljakov naredite sneg, ki mu dodate sladkor. Ko postane sneg kompakten, med rahlim mešanjem dodajajte rumenjake in vodo, nato moko, ki ste jo predhodne zmešali s kakavom in pecilnim praškom. Biskvit zlijte v okrogel model in pecite 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. Postopek ponovite, da dobite dva biskvita.

Za kremo potrebujete: 6,5 dl mleka, 18 dag kokosove moke, 9 dag sladkorja, 3 dag jedilnega (koruznega) škroba, 6 listov želatine, 3,5 dl sladke smetane.

Priprava: mleko skupaj s kokosom na hitro zavrete. Dodajte jedilni škrob in sladkor. Želatino namočite v vodi, da nabrekne, jo ožamete in jo dodate v toplo maso. Po želji lahko dodate še kokosov liker, premešate in pustite, da se masa ohladi. V ohlajeno maso vmešajte rahlo stepeno sladko smetano.

En biskvit položite v model, ga namočite z mlekom in sladkorjem, za bolj sočen okus na tanko namažite s poljubno marmelado. Na biskvit vlijete kremo in pokrijete z drugim biskvitom. Tudi ta biskvit namočite z mešanico mleka in sladkorja.

Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. Ko je ohlajena, jo premažete z marmelado in potresete s kokosom, če ste ljubitelji čokolade, pa jo lahko oblijete s čokoladnim prelivom.

Pa dober tek!

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 25. december 2018 / 17:42

Donacija za obdaritev kranjskih otrok

Kranj – Podjetje ECE, eden vodilnih ponudnikov električne energije in drugih energentov v Sloveniji, je v prednovoletnem času Centru za socialno delo Gorenjska doniralo 2500 evrov. Donacijo je v če...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Okusi Mediterana v restavraciji Galerija Dali

Gaspačo s škampi – hladna paradižnikova juha tradicionalna španska jed za 4 osebe: 1 kg par...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Soba za babico

V nekdanji otroški sobici je nastala soba za babico.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Sami poskrbimo za varen dom

Za boljšo varnost svojega doma lahko veliko naredimo sami, z nekaj denarja pa lahko stanovanje ali hiša postane prava trdnjava.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Netipični gležnar

Jeseni se ob ozko oprijetih kavbojkah, francosko krojenih balonarjih in širokih paletah majic, na žensko nogo vrača tako imenovani netipični gležnar, škorenjc, ki sega do gležnjev ali preprosto rečeno...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Škarje, platno in sponke

V portoroškem večeru je modni ustvarjalec predstavil idejo o kreativnosti občinstva. Za obleko sta včasih dovolj le blago in sponke. Pa nekaj domišljije.