Povedal le tisto, kar je videl

Kranj – Matevž Logar iz Podvrha, širši javnosti znan kot nesojeni zaščitnik medvedka Srečka, se je predvčerajšnjim zaradi (vmes že poginulega) medvedjega mladiča znašel na kranjskem okrožnem sodišču. 29-letni Poljanec naj bi namreč preko medijev razžalil veterinarja Zlatka Goloba, lastnika azila za divje živali na Muti. V članku, ki so ga 1. julija 2011 pod naslovom Srečko v objemu romunske medvedke objavile Slovenske novice, so namreč zapisane nekatere navedbe Logarjevih, ki so Goloba spodbudile k vložitvi zasebne kazenske tožbe. Med drugim so ga zmotile nevedbe Logarjevih, da se v njegovem azilu »na račun slovenskih davkoplačevalcev očitno izvaja mučenje živali«. Prav tako žaljivi naj bi bili očitki, da so Srečka v azilu namestili »v utesnjeno samico, opremljeno z ubijalsko bolečim električnim tokom, ki mu je povzročal številne nepotrebne bolečine«.

»Novinarjem sem povedal, kar sem videl. Ničesar si nisem izmislil. Mislim, da živimo v demokratični državi in da lahko povemo, kaj smo videli,« je pred okrožno sodnico Andrijano Ahačič na obtožbe odgovoril obdolženi. »Ne vem, zakaj so okoli kletke elektriko napeljali. Tega ne razumem. S seboj sem mislil prinesti električnega pastirja, a Zlatka Goloba danes ni tukaj ... Rad bi mu pokazal, kako trese pastir,« se je dotaknil še navedb o električnem toku.

Kot je pojasnil obdolženi, je njegov oče že prvi dan, ko je Srečko zašel na njihovo domačijo, poklical veterinarja Srečka Goloba, naj pride po medvedka, a tega ni hotel storiti. Na vprašanje odvetnika Janeza Stuška iz odvetniške pisarne Zidar-Klemenčič, ki zastopa zasebnega tožitelja, zakaj pa bi moral Golob priti po medvedka, je Matevž Logar vzrojil: »Pa saj je on zavetišče, nisem jaz!« V nadaljevanju je zanikal očitke tožbene strani, da so Logarjevi s Sre­­­č­kom surovo ravnali.

Sojenje se z zaslišanjem prič nadaljuje konec oktobra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 23. april 2013 / 07:00

Preprečili kuhinjski požar

Kranj - V nedeljo nekaj minut pred 13. uro so kranjski poklicni gasilci posredovali v Stošičevi ulici v Kranju, kjer se je v stanovanju v četrtem nadstropju smodila pozabljena hr...

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 9. december 2013 / 23:12

V karavanškem predoru umrl tovornjakar

Na avstrijski strani predora Karavanke je danes zjutraj umrl voznik tovornega vozila iz Kranja.

Kranj / ponedeljek, 9. december 2013 / 14:19

Kranj in Žirovnica praznovala

Kranjska in žirovniška občina sta praznovali ob obletnici rojstva Franceta Prešerna.

Zanimivosti / ponedeljek, 9. december 2013 / 14:08

V lasti ima civilnega galeba

Ajdovec Primož Jovanovič je v okviru društva Aquila Air Adventures v civilne namene obnovil vojaško reaktivno letalo SOKO galeb G2, s katerim bo lahko popeljal tudi slehernega Slovenca.

Kronika / ponedeljek, 9. december 2013 / 14:04

Gasilce si le redko privoščijo

Zaradi nepremišljene potegavščine je pred kratkim sredi noči na Mestni trg v Škofji Loki brez potrebe odhitelo štirideset gasilcev, prepričanih, da jih tam čaka velika tragedija.

Šport / ponedeljek, 9. december 2013 / 14:01

Usoda Žemlje še negotova

Grega Žemlja, ki je letos poleti s 43. mestom dosegel najboljšo uvrstitev slovenskih tenisačev na lestvici ATP, naj bi se te dni začel pripravljati na novo sezono, vendar pa težave z zdravjem še kar t...