Ekipa Loka 2012 bo v novi sezoni nastopala okrepljena z nekdanjim vratarjem Anžetom Verbincem in igralcem Lukom Rantom.

Jubilejni pokal odnesel Slovan

Škofja Loka – S finalno tekmo in podelitvijo pokalov najboljšim se je v soboto zvečer v dvorani Poden v Škofji Loki končal 20. Šilčev memorial. Prvič so ga pripravili leta 1994, od takrat naprej pa ga izmenično organizirajo štirje klubi, ki jih je Jože Šilc treniral: RD Ribnica Riko hiše, RD Slovan, RD Sevnica in RD Loka.

Tudi letos je turnir potekal dva dni, šest ekip, ki so bile razdeljene na dve skupini, pa se je v predtekmovanju merilo v Sevnici in Škofji Loki. V Sevnici je prvo mesto osvojila ekipa Ribnica Riko hiše, druga je bila ekipa Sevnice in tretja ekipa Slovenj Gradca. V Škofji Loki je bila najboljša ekipa Slovana, drugo mesto je po zmagi z 29 : 23 nad Koprom 2013 in po porazu s Slovanom z 20 : 28 osvojila ekipa Loke 2012, tretja pa je bila ekipa Kopra 2013.

Tako sta se na sobotnem turnirju v Škofji za 5. mesto najprej pomerili ekipi Kopra 2013 in Slovenj Gradca, z 32 : 30 pa je zmagala ekipa Kopra. Napeta je bila tekma za tretje mesto med domačini in Sevnico, več sreče pa so po izvajanju sedemmetrovk imeli Sevničani in zmagali s 34 : 33. V velikem finalu je ekipa Slovana z 32 : 24 premagala Ribnico Riko hiše ter tako odnesla največji pokal. Za najboljšega igralca turnirja so zbrali Miho Tomšiča (Slovan), za najboljšega vratarja pa Jošta Perovška (Ribnica Riko hiše).

Ločane, ki tudi v novi sezoni nastopajo pod vodstvom trenerja Robija Bradeška, sta letos okrepila nekdanja igralca vratar Anže Vrbinc, ki se je vrnil iz ekipe Krke, in Luka Rant, tako da bodo letos še močnejši in nevarnejši za nasprotnike. Prvenstvo v 1. B ligi se sicer začne zadnji septembrski konec tedna, vendar Ločani prvi dve tekmi igrajo v gosteh, tako da se bodo zvestim navijačem v prvenstvu prvič predstavili 12. oktobra, kot je povedal sekretar Dušan Čater, pa bodo prej odigrali še pokalno tekmo ter nekaj prijateljskih tekem, za katere se še dogovarjajo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / petek, 23. februar 2018 / 12:48

Glasbena mineštra

Tea-ter bar na Jesenicah je prejšnji teden ponovno gostil Glasbeno mineštro. Tokrat petič, bila pa je bolj v znamenju praznovanja valentinovega.

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 10. maj 2011 / 07:00

V nedeljo veselica na Kališču

Kranj - Kališče je zelo obiskana izletniška točka nad Preddvorom, primerna za vse generacije, ob vsakem vremenu in v vsakem letnem času. Koča na Kališču (na 1534 metrih) pa je od...

Šport / torek, 10. maj 2011 / 07:00

Mercatorjev kolesarski maraton

Kranj - Drugi Mercatorjev maraton se bo zgodil v nedeljo, 15. maja. Točno ob 11. uri bodo kolesarji svoja kolesa pognali izpred hipermaketa Mercator na Primskovem. Cilj tega iz l...

GG Plus / torek, 10. maj 2011 / 07:00

Bosi, z žulji in brez

V Kranju so se zbrali bosonogi tekači in odtekli nekaj kilometrov, nekateri prvič, spet drugi pa imajo že utrjene podplate.

Zanimivosti / torek, 10. maj 2011 / 07:00

Anketa: Udeleženci specialne olimpijade

V Kamniku so v soboto potekale igre Specialne olimpijade Gorenjske. Več kot dvesto tekmovalcev se je pomerilo v različnih športnih zvrsteh, nekaj jih je svoje občutke in pričakovanja delilo tudi z nam...

Splošno / torek, 10. maj 2011 / 07:00

Referendumska pravila

V nedeljo, 5. junija, bomo na referendumih odločali o pokojninski reformi, o delu na črno in o arhivskem gradivu.