David Morales, eden izmed najbolj znanih house dj-jev, za svojo mešalko / Foto: Matic Zorman

Najbolj vroč festival leta

Pred pasjo vročino minulih dni so mnogi pregreti Slovenci iskali zatočišče in hlad v senci ob rekah, tolmunih, jezerih ali na morju. Kar 25 tisoč mladih pa si je konec tedna izbralo isto lokacijo – Vinico, belokranjsko vasico na slovenskem bregu reke Kolpe, kjer je že šesto leto zapored potekal festival zvoka, sonca in zabave – Schengenfest.

Z idilično lokacijo ob reki, prijaznim kamp prostorom, širokim spektrom glasbenih žanrov nastopajočih na dveh odrih in ceno vstopnice prijazno študentu je Schengenfest znova dokazal, da se lahko kosa z marsikaterim tujim festivalom. Firefly so kot prva petkova skupina zvabili občinstvo iz zavetja hladne Kolpe ter ogreli že tako razgret oder Guštiju, Mi2, nemškemu reggae izvajalcu Gentlemanu & The Evolution, slovenskim udarnikom Niet in njihovim zagrebškim bratom v punku, Hladnem pivu. Večer se je prevešal v noč, ko se je začel atraktivni 'fire-show'. Kasneje so, kot zadnji petkov bend, na glavnem odru igrali Happy Ol'Mcweasle, medtem pa je elektronski oder v svoje poletne hite How would you feel, Needin' you odel newyorški superzvezdnik David Morales. Sobotni razpored nastopajočih pa je z mojstri soula Urošem Perićem & The Bluenote quartet & The Pearlettes, Partibrejkersi, Plavim Orkestrom in kasneje s Perom Lovšinom in Španskimi borci pustil nostalgično noto. Nedeljski večer so k vrhuncu energičnosti pospremili srbski S.A.R.S. in novomeščani Kill Kenny. Britanski Skunk Anansie so s svojo pevko Skin pustili za seboj neponovljiv emocionalni tornado. Skin med svojim nastopom, ki je spominjal na prizor prisrčno razdražene pume v kletki, ni pozabila na hite, kot so Weak, Hedonism, Yes it's fucking political. Za konec je stopila kar med publiko in pela obkrožena z oboževalci, ki so jo nekaj minut ubogljivo prenašali na rokah, drugi pa vneto fotografirali vrhunec zadnjega večera letošnjega najbolj vročega festivala, ki se je končal v zgodnjih jutranjih urah.

Čisto drugačno dogajanje, pa ravno tako dovolj zanimivo, pa bo prihodnji konec tedna znova potekalo na odru odprtega gledališča v Studencu. Bila sva mlada oba, prvi narodnozabavni muzikal z glasbo ansambla bratov Avsenik, več kot dvajset nastopajočimi in zabavno in duhovito pripovedjo. Nataša Tič Ralijan, Gojmir Leš­njak Gojc, Maruša Majer, Žiga Udir, Tadej Pišek, režija Jaše Jamnika, Avsenikove melodije v izvedbi ansambla Gregorji, za kostumografijo pa je poskrbel eden in edini, Alan Hranitelj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 25. julij 2022 / 22:37

Zgodba o Savi

Štirje kajakaši so preveslali vseh 251 kilometrov Save v Sloveniji. Na reki in ob njej so bili enajst dni ter jo doživeli na poseben način. Njihov podvig si je ta čas možno ogledati v dokumentarnem fi...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Mladinci so gorenjski prvaki

S pred kratkim končano nogometno sezono so na Velesovem zelo zadovoljni.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petdeset let krvavškega oddajnika

Prvi prenos TV programa s Krvavca so naredili 14. februarja 1957. Sedanji oddajnik je začel delovati po vojni leta 1991.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Otroci risali ornamente

Na OŠ Davorina Jenka so v tem šolskem letu izvedli tudi mednarodni likovni natečaj in praznovali 50 let šolskega glasila Odmevi izpod Krvavca.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petrovčeva hiša kulturni spomenik

Za obnovo Petrovčeve hiše naj bi pridobili 842 tisoč evrov strukturnih sredstev, meni župan Franc Čebulj.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Uradno odprtje ceste 6. julija

Junija je gradbeno podjetje SCT Ljubljana zaključilo z rekonstrukcijo regionalne ceste na Zgornjem Brniku, v okviru katere so razširili in preplastili tudi cestni odsek do Cerkelj (na...