Cineplexx vabi na prvi družinski dan!

Med 11. in 17. uro se bo 30. junija 2013 dogajalo ogromno, v vseh Cineplexx kinematografih bo mogoče srečati maskote, s katerimi se bodo otroci lahko fotografirali, na vsaki lokaciji bodo otroci imeli tudi priložnost, da jim profesionalni maskerji porišejo obraze in jih za en dan spremenijo v priljubljene like animiranih filmov. Hostese bodo najmlajšim delile sokove Rauch Yippy in vodo Jana, za sladkosnede bodo na dosegu roke Haribo medvedki.

Na ta dan bodo na ogled kar trije animirani filmi hkrati! Otroci in njihovi starši, pa tudi vsi ostali ljubitelji odličnih animiranih filmov si boste lahko ogledali film Skrivnostni varuhi gozda 3D, in pa filma Pošast z univerze 3D, ter Krila. Vsi filmi so sinhronizirani v slovenskem jeziku. Vstopnica za vsakega od filmov v 2D bo na ta dan 4 €, za ogled v 3D tehnologiji pa bo vstopnica za posamezni film znašala 5,5 €.

Nova platna, slika, ostra kot britev, kristalno čist zvok ... Cineplexx je edini 100 % digitalizirani kino v Sloveniji, ki pripravlja vedno nova presenečenja!

Starši, pripeljite otroke in skupaj doživite nov svet kina in zabave! Obiščite tudi spletno stran cineplexx.si in Facebook stran Cineplexx Slovenija. Vašega obiska na svojem blogu pa bo zelo vesel tudi DOMEN ČUDEN, ki z zabavnim in nekoliko posebnim pogledom na svet predstavlja »Življenje v kinu«.

Podjetje za distribucijo filmov Constantin Film Holding GmbH je bilo ustanovljeno leta 1951 v Avstriji. Druga temeljna veja podjetja na področju kinematografskih dejavnosti je bila ustanovljena proti koncu 60. let prejšnjega stoletja. V tem segmentu je delovalo 25 tradiconalnih kinematografov in kinematografskih centrov, vse do začetka 90-ih, ko je podjetje doživelo strukturno spremembo. Leta 1993 je bila ustanovljena hčerinska družba Constantin Film Holdinga z imenom Cineplexx Cine Operations Gmbh (d.o.o.). Podjetje se je razvijalo v obdobju, ko so mnogi tradicionalni kinematografi v Avstriji postopoma izginjali, kinematografski multipleksi pa so osvajali tržišče.

Podjetje Constantin Film je kot odgovor na ta trend izginjanja tradicionalnih kinematografov reagiralo tako, da je ustanovilo skupino 20 kinematografov in 157 kinematografskih platen v Avstriji. Poleg tega je obstalo še nekaj tradicionalnih kinematografov, ki so skupaj imeli do 16 dvoran. Leta 2009 se je podjetje Cineplexx International GmbH začelo širiti v Avstriji sosednje države, prvo kinodvorano izven Avstrije pa je odprlo v Bolzanu na severnem Tirolskem. Cineplexx je prevzel tudi kinodvorano v centru Zagreba, s čimer je položil temeljni kamen za širitev na Hrvaškem. V letih 2011 in 2012 so sledila odprtja Cineplexx kinematografov na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji. Zadnja širitev podjetja je potekala oktobra 2012, ko je prevzelo 5 multipleksov v Sloveniji. Trenutno je tako kar 94 filmskih platen, aktivnih izven Avstrije.

S kar 35 multipleksi in 6 tradicionalnimi lokacijami v Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji, Sloveniji, Črni gori, Makedoniji in Italiji, je Cineplexx močno zastopan na tržišču in nudi kar okoli 60 000 sedežnih mest v 267 dvoranah. Leta 2012 je delovna sila podjetja štela kar 1100 zaposlenih, skupni prihodki od prodaje so znašali 115 milijonov evrov, število Cineplexxovih obiskovalcev pa je doseglo 10,5 milijonov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Nad Ruparja sedaj občina Tržič

Občina Tržič namesto kranjskega tožilstva nadaljuje s pregonom zoper nekdanjega župana Pavla Ruparja.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 24. januar 2020 / 07:00

Jeseničani in Kranjčani igrajo v polfinalu

Kranj – V ponedeljek so hokejisti odigrali druge tekme četrtfinala članskega državnega prvenstva. V Celju so hokejisti HK Triglav še drugič premagali HK True Celje, tokrat s 5 : 4 (4 : 1, 1 : 1, 0...

Nasveti / petek, 24. januar 2020 / 22:34

Rak, ki je izjema

Skoraj vsak nov primer raka materničnega vratu je mogoče preprečiti.

Radovljica / petek, 24. januar 2020 / 22:30

Vojaški gorniki v Poljčah

Člani Združenja vojaških gornikov Slovenije so na občnem zboru sklenili, da bo združenje še naprej vodil Slavko Delalut.

Šenčur / petek, 24. januar 2020 / 22:29

Slovesnost v spomin ustreljenih talcev

Šenčur – Območno združenje Zveze borcev za vrednote NOB Kranj in krajevni borčevski združenji Šenčur in Visoko v sodelovanju z Občino Šenčur v soboto, 25. januarja, ob 11. uri vabijo na spominsko s...

Gospodarstvo / petek, 24. januar 2020 / 22:21

Finančna uprava poziva k elektronski oddaji vloge

Kranj – Finančna uprava (Furs) vsako leto dobi približno 250 tisoč vlog za vzdrževane družinske člane, od tega tri četrtine v papirni obliki. Ker obrazci predstavljajo veliko administrativno breme,...