Rudolph van Veen / Foto: Tina Dokl

Prihaja Rudolph!

Med ljubitelji kuharskih oddaj je završalo: »V Slovenijo prihaja Rudolph van Veen!«, med tistimi, ki imajo radi kuhinjo Uroša Štefelina, pa, da se sedaj njegove kreacije lahko okušajo v znova oživljeni Vili Podvin. Za nameček pa je s 1. junijem svoja vrata odprla Vila Bled, Brda pa so dobila jakot.

V Brdih so slavnos­tno obelodanili, da bo nekdanji tokaj, pa potem sauvignonass, pa še kakšno posebno ime so vinarji našli zanj, dobil ime jakot. Domiselna premetanka je naletela na pozitiven odziv.

Ljubljano pa je pred nekaj dnevi obiskal slavni nizozemski Foxov kuhar iz programa 24Kitchen Rudolph van Veen. Na predstavitev za medije in povab­ljene goste je v petek v Kristalno palačo prišlo veliko njegovih oboževalcev, v soboto na Kongresni trg pa kar množica. Sam nad odzivom sicer ni skrival navdušenja, je bil pa mogoče nad priljub­ljenostjo vseeno malce presenečen.

V petek se je odločil, da predstavi jed, primerno za piknik: havajske zvitke z rakci, rižem, morsko travo in mangom; nato pa še šampanjsko rižoto, kjer pri uporabi penečega vina ni bil prav nič skop. Celotni dogodek je povezovala Anja Križnik Tomažin, med najbolj vročimi oboževalci pa sta bila v prvih vrstah športnik Filip Fliser in pevka Alenka Godec. V soboto pa je Rudolph za množico sredi prestolnice pripravil princeske s sirom, piščančnji zavitek presenečenja s solato iz testenin in čokoladne rezine z oreščki. Kot večino kuharjev, ki obiščejo Slovenijo, je tudi njega navdušila potica.

Sedaj Vila Podvin, restav­racija z vrtom in sobami, je na prvega junija doživela ponovno odprtje. Njena nova najemnika, Marcela Klofutar in Uroš Štefelin sta se odločila, da združita moči in se pogumno spopadeta z novim izzivom – kar Vila dejansko je. Želita združiti lokalno s slovenskim, hrano z vsem, kar pričara užitke, lahko boste povprašali po receptih, kupili sestavine, ki bodo uporabljene pri kuhi ... Nadgrajujeta zgodbo, ki smo jo spremljali v Hotelu Triglav Bled, domačinom pa se želita približati s tradicionalno kuhinjo, kosili, ki bodo cenovno ugodna.

Vila je bila dobre dve leti prazna, zadnji, ki je tu resnično kuhal in ustvarjal, pa je bil pred leti chef Janez Bratovž alias JB, ki je bil ob odprtju Vile tudi prisoten. Pošalil se je, da bi on imel odprtje na petek, saj bi imel naslednji dan naročeno že kakšno poroko. Veseli se njunega spopadanja z izzivom in meni, da če bo komu uspelo, potem bo to Marceli in Urošu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 31. julij 2007 / 07:00

S športom do lepšega življenja

Marinka Hribernik, že dolga leta aktivna v rekreativnem športu, članica Rekreativne ekipe Gorenjskega glasa, ki je pretekla tudi že klasični maraton ter nastopila na številnih tekmovanjih po Sloven...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 7. februar 2011 / 07:00

Ljubezen ti da krila

Znane obraze smo povprašali, kaj jim pomeni valentinovo in kako ga bodo preživeli.

Prosti čas / ponedeljek, 7. februar 2011 / 07:00

Orehova rulada s kislo smetano

Sestavine: 6 žlic mletih orehov, pecilni prašek, 6 jajc, 6 žlic sladkorja, žlička sladkorja v prahu. Priprava: Rumenjake umešamo s sladkorjem. Iz beljakov naredimo sneg in mu d...

Zanimivosti / ponedeljek, 7. februar 2011 / 07:00

Mednarodna razstava v Šenčurju

V šenčurskem muzeju se predstavljajo likovniki iz Železne Kaple in Preddvora.

Zanimivosti / ponedeljek, 7. februar 2011 / 07:00

Iz Kanade z desetimi medaljami

V Gorjah so navdušeno sprejeli mlade smučarje tekače, ki so se v sredo z Mednarodnih otroških iger v Kanadi vrnili z desetimi kolajnami.

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. februar 2011 / 07:00

Mešetar

Odkupna cene mleka se še zvišuje Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja v okviru tržno informacijskega sistema tudi mesečno tržno poročilo za mleko,...