Rudolph van Veen / Foto: Tina Dokl

Prihaja Rudolph!

Med ljubitelji kuharskih oddaj je završalo: »V Slovenijo prihaja Rudolph van Veen!«, med tistimi, ki imajo radi kuhinjo Uroša Štefelina, pa, da se sedaj njegove kreacije lahko okušajo v znova oživljeni Vili Podvin. Za nameček pa je s 1. junijem svoja vrata odprla Vila Bled, Brda pa so dobila jakot.

V Brdih so slavnos­tno obelodanili, da bo nekdanji tokaj, pa potem sauvignonass, pa še kakšno posebno ime so vinarji našli zanj, dobil ime jakot. Domiselna premetanka je naletela na pozitiven odziv.

Ljubljano pa je pred nekaj dnevi obiskal slavni nizozemski Foxov kuhar iz programa 24Kitchen Rudolph van Veen. Na predstavitev za medije in povab­ljene goste je v petek v Kristalno palačo prišlo veliko njegovih oboževalcev, v soboto na Kongresni trg pa kar množica. Sam nad odzivom sicer ni skrival navdušenja, je bil pa mogoče nad priljub­ljenostjo vseeno malce presenečen.

V petek se je odločil, da predstavi jed, primerno za piknik: havajske zvitke z rakci, rižem, morsko travo in mangom; nato pa še šampanjsko rižoto, kjer pri uporabi penečega vina ni bil prav nič skop. Celotni dogodek je povezovala Anja Križnik Tomažin, med najbolj vročimi oboževalci pa sta bila v prvih vrstah športnik Filip Fliser in pevka Alenka Godec. V soboto pa je Rudolph za množico sredi prestolnice pripravil princeske s sirom, piščančnji zavitek presenečenja s solato iz testenin in čokoladne rezine z oreščki. Kot večino kuharjev, ki obiščejo Slovenijo, je tudi njega navdušila potica.

Sedaj Vila Podvin, restav­racija z vrtom in sobami, je na prvega junija doživela ponovno odprtje. Njena nova najemnika, Marcela Klofutar in Uroš Štefelin sta se odločila, da združita moči in se pogumno spopadeta z novim izzivom – kar Vila dejansko je. Želita združiti lokalno s slovenskim, hrano z vsem, kar pričara užitke, lahko boste povprašali po receptih, kupili sestavine, ki bodo uporabljene pri kuhi ... Nadgrajujeta zgodbo, ki smo jo spremljali v Hotelu Triglav Bled, domačinom pa se želita približati s tradicionalno kuhinjo, kosili, ki bodo cenovno ugodna.

Vila je bila dobre dve leti prazna, zadnji, ki je tu resnično kuhal in ustvarjal, pa je bil pred leti chef Janez Bratovž alias JB, ki je bil ob odprtju Vile tudi prisoten. Pošalil se je, da bi on imel odprtje na petek, saj bi imel naslednji dan naročeno že kakšno poroko. Veseli se njunega spopadanja z izzivom in meni, da če bo komu uspelo, potem bo to Marceli in Urošu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 24. avgust 2015 / 10:47

Priznal krivdo za uboj žene

Sojenje 41-letnemu Preddvorčanu Janezu Fortunu se je v torek na kranjskem okrožnem sodišču končalo z njegovim priznanjem za uboj žene Mirjane.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 31. julij 2020 / 18:35

Pogreša več kritične misli

Med letošnjo elito slovenskih maturantov, ki so dosegli vse možne točke pri splošni maturi, se je uvrstila tudi Anja Kustec z Gimnazije Škofja Loka.

Slovenija / petek, 31. julij 2020 / 18:33

Za družine v stiski

Ljubljana – Slovenska karitas, ki je junija v trgovinah Hofer zbirala izdelke za otroke in družine v stiski, je s pomočjo kupcev zbrala več kot dve toni izdelkov oziroma 216 paketov za otroke in dr...

Kamnik / petek, 31. julij 2020 / 18:32

Na Bakovniku gradijo vodovod in kanalizacijo

Kamnik – Iz Komunalnega podjetja Kamnik obveščajo, da bo zaradi gradnje vodovoda in kanalizacije v prihodnjih tednih veljala začasna sprememba prometnega režima na območju Bakovnika, in sicer na Vr...

Slovenija / petek, 31. julij 2020 / 18:29

Kako je zdaj v Italiji?

Od držav EU je epidemija najbolj prizadela Italijo. Kako pa je v tej državi zdaj, avgusta 2020? Večina Italijanov namreč tradicionalno dopustuje ravno ta mesec, to so avgustovske počitnice – »ferragos...

Zanimivosti / petek, 31. julij 2020 / 14:22

Letošnji festival Dojiva se prilagojen razmeram

Kranj – Med 1. in 8. avgustom je svetovni teden dojenja, ki ga bodo pri nas obeležili s sedmim festivalom Dojiva se. Letos bodo zaradi okoliščin, povezanih s covidom-19, brezplačna predava...