Kranjska skupina The Tide bo v petek, 14. junija, v Letnem gledališču Khislstein predstavila svež material. / Foto: arhiv festivala (Žiga Koritnik)

Začenja se Carniola

V mesecu juniju bo tradicionalni Festival Carniola ulice starega mestnega jedra Kranja znova polnil z raznolikim kulturno-glasbenim programom. Ta bo tradicionalno sestavljen iz koncertov, gledaliških predstav, delavnic in dogajanja za otroke.

Festival Carniola v organizaciji Art centra in Zavoda za turizem Kranj bo prehod iz pomladi v poletje popestril z več kot petindvajsetimi dogodki, ki bodo potekali na šestih prizoriščih v starem mestnem jedru Kranja.

Glasbeni del programa bodo med drugim zastopali mednarodno uveljavljena skupina Zebra Dots, ki bo na festivalu predstavila svojo plesno plat in pozitivno energijo, ki so ju vkovali v singla ‘Walking On A Chance’ in ‘Don’t Try’. Po paleti od rocka do jazza in vse do funka se je v soboto že sprehodila litijska skupina Magrateja, Nana Milčinski pa nas bo popeljala po akordih hrepenenja v obliki šansonov v sklopu koncerta ‘Še ena pomlad’. Za glasbene navdušence pa bodo poskrbeli še Jure Tori Trio, Katalena, Zlatko Kavčič in Boštjan Gombač ter mnogi drugi. Posebno glasbeno in vizualno poslastico pa pripravlja skupina The Tide, ki bo v sklopu Festivala Carniola predstavila pesmi iz prihajajočega albuma v sodelovanju s priznanima oblikovalcema Kitsch-Nitsch. Gledališke odre bodo zasedli kranjski gledališčniki. Prešernovo gledališče bo uprizorilo predstavo Marlene Dietrich, njihov podmladek, Mladinski oder, pa se bo predstavil s Flisarjevo dramo Nora Nora. Za zvrhano dozo smeha pa bodo poskrbeli komiki KUD KIKS na Stand UP večeru in improvizatorji s svojo improvizirano najstniško dramedijo – NAJS. Festival tudi letos ni pozabil na najmlajše, ki se bodo lahko glasbeno udejstvovali na delavnicah Muzikarnice in ustvarjali z vsestransko umetnico Aljo Starc.

Festival Carniola tako ohranja svoj tradicionalni koncept, ki je zastavljen tako, da obiskovalci poleg kakovostnega kulturno-umetniškega programa lahko hkrati občudujejo tudi kulturno dediščino mesta Kranj, saj imajo vsa prizorišča zgodovinski izvor in s tem poseben čar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 15. junij 2017 / 16:34

Vonj po morju

Učka/Vojak (1401 m) – Bi dihali morski zrak? Bi, pa še v hribe bi šli? Imam odlično idejo. Najvišji vrh Istre, le čez mejo se je treba zapeljati. Lep vzpon na istrsko kraljico.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / torek, 7. julij 2015 / 00:07

Najbolje k zdravniku v javni mreži

Pred odhodom na počitnice Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) zavarovanim osebam svetuje, da za čas bivanja v tujini pravočasno uredijo tudi svoje zdravstveno zavarovanje, s čimer se lah...

Gospodarstvo / torek, 7. julij 2015 / 00:05

Ni razvoja brez sodelovanja

S projektom Velika planina – inovativni turistični produkt so študentje zasnovali učno pot Po stopinjah pastirjev in predlagali vključitev Domžalskega doma v mrežo Centra šolskih in obšolskih dejavnos...

Gospodarstvo / torek, 7. julij 2015 / 00:03

Bonami na svetovni razstavi

Rejec Stane Bergant iz Kokre je z žrebcem Bonamijem sodeloval na svetovni razstavi haflingerjev v tirolskem Ebbsu.

Kranj / torek, 7. julij 2015 / 00:01

Bil je dan Logistične brigade

Ni aktivnosti Slovenske vojske brez Logistične brigade, so poudarili na osrednji slovesnosti v Vojašnici Petra Petriča v Kranju.

Gorenjska / ponedeljek, 6. julij 2015 / 23:27

Zadnje slovo Slavka Avsenika

V torek bo zadnje slovo Slavka Avsenika v Begunjah na Gorenjskem. Cerkveni in civilni pogreb z žalno svečanostjo bo potekal od 16. ure do predvidoma 18.30.