Popival, nato vozil

Lesce - Radovljiški policisti so pred dnevi v popoldanskih urah obravnavali 44-letnega voznika osebnega avtomobila iz Lesc, ki je v domačem kraju vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Poleg tega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu je imel nameščene registrske tablice od drugega vozila, njegovo vozilo pa tudi ni bilo registrirano. Zaradi vinjenosti je vozil precej nezanesljivo in tudi sicer se je požvižgal na cest­noprometne predpise. Policisti so ga zato izločili iz prometa in ga pridržali, izdali pa so mu tudi plačilni nalog z globo v znesku 2.800 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 15. junij 2007 / 07:00

Brihtin dan

V četrtek, 7. junija, je bilo živahno v Občinski knjižnici na Jesenicah oziroma v dvorani Kina Železar, kjer je potekal Brihtin dan. Na njem so sodelovali otroci iz jeseniških vrtcev, medvedki iz...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / petek, 5. februar 2021 / 00:55

Z Jelarjem v poletne dni

Smučarski skakalec Žiga Jelar je predstavil svojo tretjo avtorsko skladbo, prvo v angleščini. Z njo poslušalca popelje v poletne dni, čas brezskrbnosti in novih avantur.

Slovenija / petek, 5. februar 2021 / 00:52

Pedro Opeka za Nobelovo nagrado

Predsednik vlade Janez Janša je za letošnjo Nobelovo nagrado za mir predlagal misijonarja Pedra Opeko in njegovo humanitarno organizacijo Akamasoa na Madagaskarju.

Nasveti / petek, 5. februar 2021 / 00:52

Piščanec na soli in kislo zelje s paradižnikom

Priprava kosila zna vzeti precej časa in energije, sploh če želimo pripraviti kaj bolj konkretnega. A to ne velja, če piščanca spečemo na soli in ga postrežemo s kislim zeljem s paradižnikom in peč...

Razvedrilo / petek, 5. februar 2021 / 00:52

Torta brez holesterola

Jerica in Martin Justin z Gorenjega Brda oziroma Čerinkarjeva iz Brd sta 24. januarja 2021 praznovala šestdesetletnico poroke.

Gospodarstvo / petek, 5. februar 2021 / 00:45

Podpora za rejo drobnice

Podpora na žival naj bi predvidoma znašala nekaj manj kot devetindvajset evrov, končna višina pa bo odvisna od dejanskega števila upravičenih živali.