Alma Đikić, Tone Štih, ki je tudi sodnik boccie, ter Tim Vodnik. Tim tudi tekmuje, lani je bil na državnem šesti, njegova želja je priti v reprezentanco. (Foto: Tina Dokl)

Skuter za Almo, trening za dušo

Društvo Panta rei vabi zainteresirane na trening boccie, v petek pa organizira dobrodelni koncert. Izkupiček bo šel za nakup skuterja za njihovo članico Almo Đikić.

Kranj - V Panta rei - društvu za kvalitetnejše življenje hendikepiranih oseb iz Kranja, pomagajo pri zbiranju denarja za nakup električnega invalidskega vozička (skuterja) za njihovo članico Almo Đikič. Cena skuterja je približno dva tisoč evrov, Almi Đikić pa bo pripomogel k samostojnejšemu življenju. Ta petek organizirajo dobrodelni koncert v Clubu Extreme v Kranju. Koncert se bo začel ob 20. uri, nastopili bodo ŠeXpir band, Skarabeji, Ku Adn band in Treća smena. Vsakih pet evrov vstopnine bodo namenili za skuter, nastopajoči pa so se odrekli honorarju.

Društvo Panta rei, ki ima približno štirideset članov, je pred nedavnim dobilo prostor za treninge boccie v brezplačen najem. »Treningi potekajo vsako soboto od 16.30 do 18.30 v kranjskem Mega centru. Vsakogar, ki se nam bo pridružil, bomo zelo veseli,« je povedala Alma Đikić, ki skupaj s Tonetom Štihom vodi treninge. »Boccia je prilagojeno dvoransko balinanje za hendikepirane, je tudi medsebojno spoznavanje in druženje v duhu zdrave tekmovalnosti. Boccia se je leta 1988 uveljavila kot paraolimpijski šport v Seulu, igrajo jo v šestdesetih državah sveta in je vedno bolj priljubljena tudi v Sloveniji,« je pojasnila Đikićeva. Za igro potrebujete usnjene žogice, polnjene s posebnim peskom, če pa jih nimate, vam jih bodo za čas treninga posodili.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 20. maj 2008 / 07:00

Zadnji rok: 23. maj

Kranj - Mestna občina Kranj bo letos za ohranitev in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini namenila 121.850 evrov. Po razpisu, ki je bil objavljen ob koncu marca, b...

Objavljeno na isti dan


Bled / četrtek, 31. julij 2014 / 12:10

Vezenine izpod rok Vid

Sekcija vezilj Društva upokojencev Bled je na ogled postavila vezenine, ki so nekdaj blagu vdihovale življenje, domu dajale toplino, oblačila pa naredile edinstvena.

Tržič / četrtek, 31. julij 2014 / 12:05

Poklonili so se žrtvam nasilja

V Križah je potekala spominska slovesnost ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne. Poklonili so se padlim fantom in možem ter hkrati opozorili na nesmiselnost vojne in drugih oblik nasilja.

Jesenice / četrtek, 31. julij 2014 / 12:03

Študenti o ledinskih imenih

»Ledinsko ime Iv nam pove, da gre za ilovnat teren, Ta rdeča niva ima svoje ime zaradi izrazito rdeče zemlje, Špice so del grebena pred vrhom Golice z nekaj manjšimi priostrenimi vrhovi ...,« razlaga...

Gospodarstvo / četrtek, 31. julij 2014 / 12:02

Traktor se ne kupuje v salonu

Podjetje Grapak je v nedeljo v Strahinju »v živo« predstavilo delovanje traktorjev in druge kmetijske mehanizacije iz svojega prodajnega programa.

Kranjska Gora / četrtek, 31. julij 2014 / 11:58

V Gozdu - Martuljku ta teden gori kopa

Gozd - Martuljek – Na kopišču v Gozdu - Martuljku so v petek prižgali kopo in s tem začeli letošnje oglarske dneve. Trajali bodo do petka, 1. avgusta, Društvo oglarjev Rute pa pripravlja zanimiv pr...