Kuhanje je najboljši način sprostitve

Na Pop tv so sredi februarja ob nedeljah zvečer začeli predvajati novo kuharsko oddajo Ana kuha, v kateri svoje kuharsko znanje na gledalce prenaša 23-letna študentka Ana Kristanc.

»Oddaja je namenjena vsem, ki radi kuhajo in radi jedo. Recepti so zelo raznoliki in mislim, da se bo za vsakega kuharskega navdušenca kaj našlo,« pravi simpatična Kranjčanka, ki je svojo strast do kuhanja razvila med študijem prava.

»Kuhanje je pravzaprav zame predstavljalo izhod od neprestanega učenja. Izhod, kjer moja domišljija nima meja. Sploh pa je to zame najboljši način sproščanja,« je pojasnila. Kuhanje jo veseli že od malih nog, doma je vedno pomagala kuhati, pred dobrima dvema letoma pa je začela pisati tudi spletni blog, na katerem se je nabralo že okoli 500 njenih receptov. »Ogromno kuharskega znanja sem si torej pridobila sama skozi leta kuhanja, precej mi ga je posredovala mami, ki je odlična kuharica, obiskovala pa sem tudi kuharske tečaje v Italiji,« nam je zaupala Ana. Zase pravi, da vedno kuha z ljubeznijo in s spoštovanjem do sestavin. In katere so njene največje specialitete? »Nimam nekih specialitet. Rada kuham in eksperimentiram. Mogoče bi lahko poudarila, da je moj zadnji največji ponos kruh z rikoto, ki mi je kljub dvomom odlično uspel,« je odvrnila Ana. Upa, da ji bo čas dopuščal, da se v prihodnje udeleži še kakšnega kuharskega tečaja v tujini, ne izključuje pa tudi možnosti, da se vpiše na kakšno kuharsko šolo.

Nikoli ne reci nikoli …

Oddajo Ana kuha Pop tv ustvarja v sodelovanju s producentsko hišo FelinaFilms, ki je producirala tudi oddaje Ljubezen skozi želodec. »Do snemanja je prišlo po srečnem naključju. Spoznala sem režiserja Petra Bratušo, ki mi je ponudil snemanje kuharske oddaje,« pove Ana, obenem pa prizna, da se je ponudbe sprva kar malo prestrašila. Sama sebi se je namreč zdela nefotogenična, vedno je govorila, da ne mara kamer in da se ne bi nikoli izpostavljala na televiziji … »A priložnost je bila prevelika, da bi ji zaradi kamer rekla ne, in mislim, da si ne bi nikoli odpustila, če bi jo zavrnila. Besede 'nikoli' sedaj ni več v mojem besednjaku,« je pristavila v smehu. Se je treme pred kamero torej že znebila? »Mislim, da sem na dobri poti. Mi pa manjka še ogromno dela in učenja, da bom s svojim nastopom pred kamerami zadovoljna,« je dejala Ana. Doslej so posneli trinajst od predvidenih petnajst oddaj.

Obožuje Nigello Lawson

V zadnjih letih je na slovenskih programih kar precej kuharskih oddaj, zato nas je zanimalo tudi, kakšen je Anin recept za televizijski uspeh in s čim bo skušala pritegniti gledalce pred male ekrane. »Mislim, da je ta oddaja malce drugačna, saj ne vsebuje le kuhanja, ampak tudi s kuhanjem povezan življenjski stil. Recepta ni, je pa velika želja, da bi bila oddaja ljudem všeč, vanjo je vloženo veliko dela in ljubezni. Je pa tako: tisoč ljudi – tisoč različnih okusov,« je odvrnila. Odzivi na prvi oddaji so jo pozitivno presenetili, priznava pa, da je bilo obenem tudi nekaj kritik. »Vendar je dejstvo, da ni oddaje, ki bi bila lahko vsem všeč,« je še pristavila. Sama obožuje kuharske oddaje Nigelle Lawson, saj ji je všeč njen pristop k hrani, rada pa pogledam tudi Jamiea Oliverja, a niti ne toliko zaradi receptov kot zaradi energije, ki jo oddaja.

Kuhanje postavila pred pravo

Ana upa, da bo svoje znanje nekoč prenašala na druge tudi na kuharskih tečajih. Njena velika želja je, da bi se s kuhanjem preživljala, kljub temu pa namerava dokončati študij prava. »Vanj sem vložila veliko truda in si nikakor ne bi rada zaprla kakšnih vrat. Pravo me je vedno zanimalo, poleg tega pa nisem oseba, ki bi odnehala sredi poti. Je pa res, da je moja želja, da bi se ukvarjala s kuhanjem, večja,« je pojasnila. Študij in aktivnosti, povezane s kuhanjem, ji vzamejo večino časa, v redkih prostih trenutkih pa rada pogleda dober film.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 12. september 2014 / 11:42

Karavana domačih pivovarn

Kranj – Pri vodnjaku na Glav­nem trgu v Kranju bo jutri, v soboto, potekala Karavana domačih pivovarn. V ospred­ju dogodka je predstavitev tako imenovanih »craft« pivovarn in nekaterih distributerj...

Objavljeno na isti dan


Naklo / četrtek, 29. junij 2017 / 22:03

Podbreške kapelice

V Pirčevi dvorani na Taboru pri Podbrezjah so pripravili slikarsko razstavo upodobitev dvanajstih tamkajšnjih kapelic.

Slovenija / četrtek, 29. junij 2017 / 22:01

Levico bo vodil Luka Mesec

Ljubljana – Na združitvenem kongresu v Ljubljani konec tedna IDS in TRS je nastala nova stranka Levica. Člani kongresa so potrdili statut in program stranke, ki ga povzemajo gradniki socializma za...

Kranj / četrtek, 29. junij 2017 / 21:59

Prikazali so reševanje iz vode

Minulo soboto so kranjski gasilci na letnem kopališču v Kranju prikazali različne vrste reševanja iz vode.

Tržič / četrtek, 29. junij 2017 / 21:58

Tudi Občina Tržič za učinkovitejšo rabo energije

Tržič – Občinski svetniki so se na seji prejšnji teden strinjali, da Občina Tržič pristopi h Konvenciji županov za podnebne spremembe in energijo, župana Boruta Sajovica pa so pooblastili za podpis...

Železniki / četrtek, 29. junij 2017 / 21:58

Neurje okrnilo praznovanje selških gasilcev

Selca – Prostovoljno gasilsko društvo Selca je minuli konec tedna načrtovalo dvodnevno praznovanje 120-letnice delovanja, a jim je v nedeljo zagodlo vreme. Neurje z močnim vetrom jim je v nekaj min...