Snežni metež za mlade ni ovira.

Maraton v snežnem metežu

Sedemnajsti Šolski pokljuški maraton je tudi letos minil v nemogočem vremenu.

Pokljuka - Lani neznosnen mraz, letos pa pravi snežni metež ni mogel ustaviti več kot tisoč učenk in učencev iz vse Slovenije.

Tudi v takem vremenu nekateri prepoznajo snežno pravljico. Pohvaliti je treba vse športne pedagoge in spremljevalce ter seveda vztrajne otroke in mlade, ki se niso ustrašili vremenske napovedi in so se vseeno udeležili prireditve.

Udeleženci so se preizkusili v teku na smučeh na razdaljah 2 kilometra, ki ima že tradicionalno poleg pohoda najštevilnejšo udeležbo. Sledijo 5- in 10-kilometrski tek, veliko jih je izbralo tudi alpsko smučanje. Spremljevalne dejavnosti je oviralo slabo vreme. Vseeno se je predstavila slovenska vojska s svojo gardo, delovale so tudi zimske likovne dejavnosti, žal pa je zaradi močnega sneženja odpadla vedno zanimiva predstavitev biatlona.

Posebne nagrade so si zagotovile tudi šole z največjo udeležbo. Med osnovnimi šolami je bila prva OŠ Mirna, med srednjimi pa Gimnazija Brežice. Dvaindvajset šol si je pridobilo komplet opreme za smučarski tek. Tri najbolj številne osnovne in srednje šole pa so za nagrado prejele tudi spominski pokal. Najbolj vztrajni so na koncu počakali še na žrebanje prav posebne nagrade – čokolade velikanke podjetja Žito Gorenjka. OŠ Gorje se je zopet izkazala za odličnega organizatorja največje zimsko športne prireditve za mlade v Sloveniji.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sobota, 16. junij 2018 / 15:26

Zmagal v plezanju na drevo

Tudi letos je bil na državnem tekmovanju v drevesnem plezanju najhitrejši Gorenjec: na tekmovanju v Postojni je zmagal Borut Škarja z Zgornje Dobrave.

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 6. april 2007 / 07:00

Kolesarski izleti po občini Jesenice

Na kolo za zdravo telo je sicer fraza, toda pri TIC-u so to dosledno upoštevali in pripravili posebno karto kolesarskih izletov. Zloženka je v slovenskem in italijanskem jeziku, predlaga...

Zanimivosti / petek, 6. april 2007 / 07:00

Zvesti Gorenjskemu glasu

Zakonca Marija in Marjan Hafner živita v vasi Trnje, ki se strmo dviga v hrib, tako da se iz njune hiše razprostira prelep pogled na Škofjo Loko. Poklicno pot sta začela v jeseniš...

Slovenija / petek, 6. april 2007 / 07:00

Vlada za sanacijo plazov

Ljubljana - Vlada je v načrtu sanacijskih ukrepov na določenih zemeljskih plazov za letos predvidela nekaj več kot dva milijona evrov. Med 16 občinami, kjer bodo saniral...

Tržič / petek, 6. april 2007 / 07:00

Tržiška komunala nima izgub

Tako trdi direktor Florijan Bulovec, kateremu župan Občine Tržič očita slabo poslovanje. Nezadovoljstvo med delavci.

Zanimivosti / petek, 6. april 2007 / 07:00

Maksi shaker za rekord

Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled so v največjem sodobnem kovinskem shakerju doslej zmešali kar 400 litrov koktajla.