Obnovitveni tečaj iz varstva rastlin

Kranj - Kmetom, ki so v letu 2008 na podlagi opravljenega izobraževanja pridobili potrdilo o znanju iz varstva rastlin, bo veljavnost potrdil potekla letos. Veljavnost bodo lahko podaljšali, če se bodo udeležili obnovitvenega tečaja, enega takšnih tečajev bo kmetijska svetovalna služba organizirala 6. februarja (z začetkom ob 16. uri) v sejni sobi KGZ Sloga Kranj. Dodatne informacije dajejo v pisarnah svetovalne službe in na tel. št. 04/280 46 32 (Marija Kalan). Če kmetje potrdila ne bodo podaljšali pred potekom veljavnosti, bodo morali znova na osnovno usposabljanje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 3. november 2017 / 21:10

Dan koruze na Spodnjem Brniku

Na Spodnjem Brniku so tehtali koruzne hibride za zrnje s poskusnega polja in kmetovalce opozorili na jesenska opravila.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 25. december 2012 / 07:00

Razstava jaslic v Jalnovi hiši

Rodine - V torek, 25. decembra, bodo v Rojstni hiši Janeza Jalna na Rodinah predstavili lesene jaslice slovenskih izdelovalcev. Na razstavi sodelujejo avtorji iz različnih k...

Gospodarstvo / torek, 25. december 2012 / 07:00

Bencin se je podražil, cena dizla navzdol

Ljubljana - Cene naftnih derivatov so se opolnoči spremenile. Neosvinčeni 95-oktanski bencin se je podražil za 0,8 centa na 1,486 evra in 100-oktanski za 0,6 centa na 1,503 evra...

Prosti čas / torek, 25. december 2012 / 07:00

Trije chefi za praznike

Gostilna išče šefa se je zaključila, vendar Igor Jagodic, Uroš Štefelin in Bine Volčič ostajajo v svojem chefovskem svetu. Bine in Uroš na Bledu, Igor v Ljubljani.

Nasveti / torek, 25. december 2012 / 07:00

Domača hrana za božič, silvestrovo in novo leto

Dan ali dva pred božičem spečemo potico, ki je glavna med prazničnimi jedmi. Starejši jedo potico z belo kavo ali mlekom, ostali s kompotom in sokovi. Božične jedi so v glavnem jedi od kolin: peč...

Nasveti / torek, 25. december 2012 / 07:00

Bodika in bršljan za božični dan

Božična smrečica oz. drevesce je stara tradicija, ki se prenaša iz roda v rod. A če vam prostorska stiska, alergije ali zgolj naveličanost ne dopuščajo klasičnega okrasja, so zimzelene rastline prava...