Med preprodajalci tudi roparji?

Kriminalisti so minuli teden ob razkrinkanju kriminalne skupine, ki naj bi vodila ulično preprodajo mamil, menda naleteli tudi na roparje.

Kranj - Potem ko so gorenjski kriminalisti s pomočjo ljubljanskih kriminalistov in specialne enote generalne policije minulo sredo izvedli štirinajst hišnih preiskav (enajst v Kranju in okolici ter tri v Ljubljani) in pridržali štirinajst osumljencev ulične preprodaje droge, so jih osem po zaslišanju izpustili, šest pa v četrtek in petek privedli pred preiskovalni sodnici v Kranju. Ti sta za vseh šest odredili sodni pripor.

Večino (enajst) osumljenih je policija kazensko ovadila več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami, trije pa so bili ovadeni kaznivega dejanja ropa, je za Gorenjski glas pojasnila vodja Okrožnega tožilstva v Kranju Irena Kuzma. Ovadbe zaradi ropa so za javnost presenečenje, saj tega policija doslej ni omenjala. Iz neuradnih virov smo izvedeli, da naj bi šlo za rop Gorenjske banke v Cerkljah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 13. junij 2019 / 22:06

Srečali so se drugič

Nekdanji sošolci iz šole na Šenturški Gori so se srečali po petdesetih letih. Na šolo imajo samo prijetne spomine.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 13. julij 2017 / 21:25

Pot pastirskih škratov

Pravljično-doživljajska Pot pastirskih škratov na Krvavcu, ki imajo sivo zelene ali sivo rjave lase, so veliki največ štirideset centimetrov, imajo najraje borovnice in masunek, doživijo pa lahko tudi...

Kronika / četrtek, 13. julij 2017 / 21:11

Leskovšku odpravili pripor

Sojenje Dragu Leskovšku, njegovi ženi in soobdolženim domnevne trgovine z ljudmi, ki poteka na ljubljanskem okrožnem sodišču, bo dolgotrajno.

Rekreacija / četrtek, 13. julij 2017 / 21:01

Po zlato čipko

Zmagovalec 19. Kolesarske dirke za zlato čipko je Luka Tavčar.

Kultura / četrtek, 13. julij 2017 / 21:01

Iz Dolinarjeve kranjske zapuščine

V Galeriji Mestne hiše bo čez poletje na ogled likovno-dokumentarna razstava Lojze Dolinar. Velja za enega najbolj plodovitih slovenskih kiparjev dvajsetega stoletja.

Kranjska Gora / četrtek, 13. julij 2017 / 21:00

Kovaričeva mama

Slavica Robič, po domače Kovaričeva mama, je drugega junija v Gozdu - Martuljku praznovala 103. rojstni dan. Praznovala ga je v domači hiši s svojimi sorodniki, s sinom Marjanom in najbližjimi sosedi.