Čebelarstvo Ambrožič "naj" čebelarski turizem
Brdo pri Lukovici - Čebelarska zveza Slovenije je pred kratkim v čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici pripravila Dan čebelarskega turizma, na katerem je predstavila dobre primere čebelarskega turizma in pomen certificiranja čebelarstev, ki se ukvarjajo s turizmom. Podelila je tudi več priznanj. Priznanje za »naj« čebelarski turizem je prejelo Čebelarstvo Ambrožič s Sela pri Bledu, priznanje čebelam najbolj prijazno podjetje pa tudi podjetje Medium iz Žirovnice. Na natečaju za Zlati medenjak, kjer je sodelovalo 25 izdelovalcev z 32 medenjaki, je zmagala Cirila Šmid iz Železnikov z medenjakom, ki je bil najboljši tudi v skupini klasičnih ali tradicionalnih medenjakov. Priznanja za fotografijo s čebelarsko tematiko sta prejela tudi Urban Rozman s Češnjice pri Podnartu in Darko Miklavčič s Srednjega Brda pri Gorenji vasi. Dan čebelarskega turizma so sklenili s kulinarično delavnico, v kateri so dijaki radovljiške srednje gostinske šole in njihova predavateljica praktičnega pouka Marija Arh Ivanšek predstavili postopke kuhanja z medom in recepture za nekatere predjedi, glavne jedi in sladice.