Čebelarstvo Ambrožič "naj" čebelarski turizem

Brdo pri Lukovici - Čebelarska zveza Slovenije je pred kratkim v čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici pripravila Dan čebelarskega turizma, na katerem je predstavila dobre primere čebelarskega turizma in pomen certificiranja čebelarstev, ki se ukvarjajo s turizmom. Podelila je tudi več priznanj. Priznanje za »naj« čebelarski turizem je prejelo Čebelarstvo Ambrožič s Sela pri Bledu, priznanje čebelam najbolj prijazno podjetje pa tudi podjetje Medium iz Žirovnice. Na natečaju za Zlati medenjak, kjer je sodelovalo 25 izdelovalcev z 32 medenjaki, je zmagala Cirila Šmid iz Železnikov z medenjakom, ki je bil najboljši tudi v skupini klasičnih ali tradicionalnih medenjakov. Priznanja za fotografijo s čebelarsko tematiko sta prejela tudi Urban Rozman s Češnjice pri Podnartu in Darko Miklavčič s Srednjega Brda pri Gorenji vasi. Dan čebelarskega turizma so sklenili s kulinarično delavnico, v kateri so dijaki radovljiške srednje gostinske šole in njihova predavateljica praktičnega pouka Marija Arh Ivanšek predstavili postopke kuhanja z medom in recepture za nekatere predjedi, glavne jedi in sladice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 6. december 2022 / 08:44

Na Rdečem križu ponosni na prostovoljce

Kranj – Ob včerajšnjem mednarodnem dnevu prostovoljstva so na Rdečem križu Slovenije (RKS) poudarili, da so še kako ponosni na njihovo razvejeno, več kot desettisoččlansko mrežo prostovoljcev, ki n...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 14. september 2015 / 15:17

Odprta kuhinja z azijskimi jedmi

Slovenci vedno bolje poznamo in sprejemamo azijsko hrano, ki ni le suši in sladko-kisli piščanec. Na prvem Azijskem kulinaričnem dnevu smo lahko okusili še marsikaj drugega.

Razvedrilo / ponedeljek, 14. september 2015 / 15:13

Barmanski podmladek

Člane Društva barmanov Slovenije (DBS) največkrat srečamo v tekmovalnih vlogah. Navdušujejo nas s svojimi koktajli ter se iz nastopov v tujini in doma vračajo nasmejani, saj je že kar pravilo, da dose...

Gospodarstvo / ponedeljek, 14. september 2015 / 14:49

Razvoj je naša prednost

Pred dnevom odprtih vrat minuli petek v kranjskem Iskraemecu, ki letos praznuje 70 let obstoja, smo na pogovor povabili njegovega izvršnega direktorja Dietra Brunnerja. »Ključna konkurenčna prednost I...

Bohinj / ponedeljek, 14. september 2015 / 14:44

»Posvojili« že triindvajset klopic

Odličen odziv na inovativni projekt Posvoji klopco, s katerim želijo v Bohinju izboljšati ureditev sprehajalnih poti z več urbanega pohištva.

Kranj / ponedeljek, 14. september 2015 / 14:44

Ponosno gasilci že devetdeset let

»V društvu delamo ljudje za ljudi. Vse drugo pride za tem. S takim odnosom ne moremo zatavati z začrtane poti, temveč tkemo še globlje medsebojne vezi med svojimi člani in družbo, v kateri delujemo,«...