Nagrajeni trije gorenjski gostinci
Posebna priznanja za kakovost in inovativnost gostinske ponudbe so prejeli tudi gostilna Aleš z Brega pri Savi, gostilna Krištof iz Britofa in gostilna Repnik v Kamniku.
Kranj - V okviru petega strokovnega srečanja gostincev v Portorožu je sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije med drugim podelila posebna priznanja za kakovost in inovativnost gostinske ponudbe. Prejeli so jih tudi trije gorenjski gostinci. Priznanje za kakovost gostinske ponudbe je prejel Igor Aleš, za izvirnost in inovativnost Krištof Bolka, naziv mladi gostinec, ki so ga letos podelili prvič, pa je pripadel Primožu Repniku.
»Priznanje mi pomeni tudi motiv za prihodnje delo, saj se sedanja gospodarska kriza opazi tudi v gostinstvu. Znani smo predvsem po organizaciji poslovnih kosil in se pozna, da je manj pogostitev poslovnih partnerjev, obenem pa tudi manj trošijo,« je dejal Igor Aleš. Kljub temu verjame, da jim bo uspelo ohraniti gostilno, ki se ponaša že z osemdesetletno tradicijo. Tomaž Krištof pa pravi, da ga najbolj veseli, če jih kdo posnema, saj to pomeni, da delajo dobro. Potrditev so zdaj dobili še v obliki priznanja za izvirnost in inovativnost. »Prvi v Sloveniji smo začeli s svetovnimi kuhinjami, inovativni smo bili tudi na področju uvajanja veganske in ekološko pridelane hrane. Predvsem pa se trudimo, da smo vedno korak pred pričakovanji gostov in jim kaj ponudimo, še preden sami pomislijo na to.« Prav to je tisto, kar po njegovem prinese uspeh. K nazivu mladi gostinec pa sta po mnenju Primoža Repnika veliko pripomogla predvsem njegova starša, ki sta mu tako zgodaj zaupala vodenje gostilne. Mladi, meni, so bolj naklonjeni novostim. »Danes je treba ves čas uvajati kaj novega in slediti novim tehnologijam v kuhinji.« Svojo ponudbo ves čas širijo, kmalu pa naj bi jo dopolnili tudi s penzionom, v katerem bo gostom na voljo devet sob.