Dobri glasovi sežejo v Cerklje

Jutri, v soboto, 29. septembra, ob 20. uri bo v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah že tretjič po vrsti koncert z naslovom Dober glas seže v deveto vas.

Koncert obetavnih pevcev so v Cerkljah prvič organizirali pred tremi leti in sicer v podporo Davidu Jagodicu, ki je takrat odhajal na študij solo petja na Dunaj. »Takrat sem povabil dva prijatelja pevca, Katarino Kobal in Aljaža Vesela, ki študirata v Zürichu in koncert je bil zelo dobro obiskan. Zato sem se odločil za organizacijo koncerta tudi v preteklem letu in letos že tretjič,« je povedal David Jagodic, domačin iz Šenturške gore, ki to jesen začenja študij v tretjem letniku. Tokrat je povabil svoji pevski prijateljici, sopranistko Jerico Steklasa in mezzosopranistko Ireno Weber z Madžarskega, ki prav tako kot David študirata na Dunaju v razredu Claudie Visce.

Program, ki so ga pripravili mladi pevci, bo zelo raznolik, saj je po mnenju organizatorja v tem okolju že tako malo pevskih recitalov, zato se je dobro predstaviti s čim širšim repertoarjem. Slišali bomo devet samospevov, slovenskih, francoskih, italijanskih tudi madžarskih, osem arij, med njimi tudi dva dueta, v katerem bo tenorist Jagodic zapel z obema kolegicama. Pričarali nam bodo arije iz oper Carmen, Traviata in drugih … Pevce bo na klavir spremljala prof. Suzana Zorko, program pa bo povezoval Janez Dolinar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sreda, 27. maj 2020 / 22:53

Zahvala nujnim in reševalnim službam

Bled – Pred blejskim zdravstvenim domom so se minuli petek zbrali predstavniki vseh nujnih in reševalnih služb, ki so tako ali drugače sodelovali pri obvladovanju epidemije novega koronavirusa. Dir...

Objavljeno na isti dan


Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Obnova cerkve v Naklem

Naklo - Na župnijski cerkvi sv. Petra v Naklem obnavljajo streho stavbe razen zvonika. Dela, ki jih od začetka marca opravlja podjetnik iz Domžal, bodo končana predvidoma v dveh...

Bohinj / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Zablesteli za kulturni praznik

Osnovnošolci so pripravili prireditev za kulturni praznik, ki ga Bohinjci praznujejo na obletnico rojstva pisatelja Janeza Mencingerja.

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Dražji programi vrtcev

Naklo - Občinski svetniki v Naklem so na seji 27. marca obravnavali predlog Osnovne šole Naklo za uskladitev cen programov v vrtcih s povišanimi stroški. Kot je pojasnil ravnatel...

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Mir in pokoj storžiških žrtev

V soboto so na pokopališču v Naklem pokopali štiri od šestih žrtev iz Strahinja in Police, ki so bili pokopani v skritem grobišču pod Storžičem.

Zanimivosti / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Nocoj bo en lep večer

Moški pevski zbor Peter Lipar pri Društvu upokojencev Kranj praznuje 45-letnico delovanja. Slavnostni koncert bo ta petek v avli Mestne občine Kranj.