Recepti
Sladke vložene bučke
Potrebujete 2 kilograma jedilnih bučk, narezanih na kocke, ter 2 decilitra vinskega kisa s toliko vode, da so bučke prekrite. Namočene pustite štiriindvajset ur. Prekuhate dva in pol litra vode, v kateri so 70 dekagramov sladkorja, 2 decilitra ruma, cimet in klinčki. Precedite bučke in jih kuhate v prekuhani sladkorni vodi deset minut. Še vroče nadenete v v steklene kozarce, zaprete in jih pokrijete z odejo.
Kisle vložene bučke
Potrebujete kilogram mladih bučk ter 3 decilitre kisa (devetodstoten kis za vlaganje). Druge sestavine so: 6 decilitrov vode, žlička soli, 2 žlici sladkorja, lovor, poper v zrnu, strok česna, pest šalotk ali manjših čebulic. Rožmarin in peteršilj dodate po želji. Bučke narežete na kocke, lahko manjše ali večje. Zalijete s kisom in vodo ter dodate še druge sestavine. Bučke prevrete samo toliko, da spremenijo barvo. Nato jih daste v še vroče kozarce.
Namaz iz jajčevcev
Potrebujete 2 večja jajčevca, 3 žlice olja, sol, 2 stroka česna in poper. Jajčevca narežete na kocke in posolite. Počakate dobrih deset minut, da se iz jajčevcev izloči grenkoba, nato jih ožamete. V ponvi segrejete olje, dodate jajčevce in jih pražite približno dvajset minut. Zatem jim dodate strt česen in poper. Vse skupaj zmešate s paličnim mešalnikom.