Konec julija je na Ledinah nastopil Mate Beklavec (na sliki), v soboto pa bo v planinski koči že tretji koncert klasične glasbe. (Foto: Anže Marenče)

Klasični koncerti na Ledinah so se ´prijeli`

Kranj - Koncert klasične glasbe, ki ga je novi oskrbnik Kranjske koče na Ledinah Franc Beguš ob sodelovanju PD Kranj in vrhunskih glasbenikov prvič pripravil ob začetku letošnje poletne planinske sezone, je bil odlična zamisel, ki je naletela na zelo dober odziv. Potem ko je konec julija na Ledinah nastopil odličen klarinetist Mate Bekavac, bo to soboto, 11. avgusta, ob 15. uri tretji koncert. Po Mozartovih notah ga bosta izpeljala mlada glasbenika Aljaž Beguš (klarinet) in Jerca Novak (flavta).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / torek, 24. julij 2012 / 07:00

Začeli so rušiti črne gradnje

Pri občini Bohinj zahtevajo odpravo uredbe o prostorsko ureditvenih pogojih za sanacijo degradiranega prostora na območju Triglavskega narodnega parka, ker postopek njenega sprejemanja, trdijo, ni bil...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 9. oktober 2008 / 07:00

Na kitariadi prepričal Pablo Vitalij

Skoraj že tradicionalni kranjski Festival Kreativnih Kitaristov ali na kratko FKK je bil tokrat zaradi slabšega vremena v galeriji Dali.

Prosti čas / četrtek, 9. oktober 2008 / 07:00

Hornsman Coyote v Kranju

V soboto, 11. oktobra, bo kranjski Izbruhov bazen obiskal Hornsman Coyote. Nemanja Kojić prihaja iz Beograda iz Srbije. Mnogi ga poznajo kot ustanovitelja legendarne skupine Eyesburn leta...

Prosti čas / četrtek, 9. oktober 2008 / 07:00

Razočaranih gospodinj jeseni še ne bo

Na televizijskih programih po poletnem predahu večinoma že predvajajo nove sezone priljubljenih serij.

Prosti čas / četrtek, 9. oktober 2008 / 07:00

Cinema politico v Cankarjevem domu

Od 9. do 15. oktobra 2008 bo v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma na sporedu filmski cikel italijanskega političnega filma ´68-´08.

Prosti čas / četrtek, 9. oktober 2008 / 07:00

Muhice osvajajo Luno

Muhec Nejc vse življenje sanja o potovanju v vesolje. Ko izve, da se pripravlja polet na Luno, je odločen, da bo to tudi njegovo potovanje.