Eden izmed glasbenih vrhuncev festivala bo prav gotovo nastop finske legendarne zasedbe Leningrad Cowboys. (Foto: arhiv skupine, arhiv festivala)

Festival ob Kolpi

Od petka do nedelje bo v Vinici v Beli krajini že petič zapored festival Schengenfest. Odličen glasbeni program ter številne zanimive obfestivalske dejavnosti ob Kolpo privabijo tudi mnogo obiskovalcev z Gorenjskega.

Festival v idiličnem okolju ob Kolpi vsako leto privablja več obiskovalcev, bogatejši in pestrejši pa je tudi koncertni program. Tokrat izmed množice znanih izvajalcev vsekakor izstopajo skupine Siddharta, Big Foot Mama, Tabu, Dan D, Leningrad Cowboys, Kaiser Chiefs, Parni valjak, Riblja čorba in Majke, nastopili pa bodo tudi znanci s Kranjske noči Merqury Band. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji elektronskih ritmov, saj bo postavljen poseben oder, na katerem se bodo med drugimi izkazali The Shapeshifters, Funkerman in Tom Novy.

Tridnevni festivalski program, ki tokrat zajema več kot petintrideset izvajalcev, bosta v soboto in nedeljo dopoldne dodatno popestrili dve gledališki predstavi, razgibani monokomediji Čefurji raus! in Jamski človek. Manjkale pa ne bodo niti številne družabne aktivnosti. Tako se bodo lahko vse dni festivala obiskovalci poleg kopanja v Kolpi zabavali tudi v lunaparku, kjer bodo med drugim lahko preizkusili ročni nogomet in Človek, ne jezi se v naravni velikosti, svoje jahalne spretnosti pokazali na mehaničnem biku, se zabavali z napihljivimi žogami in tako dalje. Da bi bil kdo lačen in žejen, ni bojazni, poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Znotraj šotorišča bo tudi festivalska trgovina, kjer se bo mogoče oskrbeti z vsem najnujnejšim. Lepe spomine na festival bodo obiskovalci lahko ovekovečili z raznimi spominki na stojnicah z majicami, obeski, zapestnicami, piercingi in še čim. Za vsak okus se bo našlo nekaj, organizatorji pa obljubljajo tudi v vsakem trenutku osvežilno pijačo z ledom za vroče festivalske dni.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sreda, 30. november 2022 / 19:21

Andreja Čamernik Rampre v novi pesmi poje o ljubezni, svobodi in upanju

Po več kot štirih desetletjih delovanja na slovenski glasbeni sceni Andreja Čamernik Rampre pred iztekom letošnjega leta v svet pošilja novo pesem polno upanja, z naslovom Verjamem. »Verjeti v dobr...

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Savčani boljši od Britancev

Naslovni stavek je bil slišan v cilju kolesarske dirke Po ulicah Kranja. Kolesarski klub Sava Kranj letos praznuje 55 let obstoja kluba ter 45 let kranjske dirke, legendarne Po ulicah Kranja.

Kronika / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Gasilci odhiteli v banko

V petek so kranjski poklicni gasilci zaradi sprožitve požarnega alarma odhiteli na sedež Gorenjske banke v Kranju. K sreči le zaradi vaje evakuacije.

Zanimivosti / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Mladi nadzorniki za prihodnost narave

Triglavski narodni parkje osem dni gostil mednarodni tabor za mlade nadzornike iz evropskih parkov.

Gospodarstvo / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Igre - velika priložnost za posel

Veliki športni dogodki, med njimi so seveda tudi olimpijske igre, so lahko velika priložnost za gospodarstvo. Tudi za slovenska podjetja, kot so šenčurski Mides ali prodajalci velikih televizorjev.

Prosti čas / sreda, 1. avgust 2012 / 07:00

Festival ob Kolpi

Od petka do nedelje bo v Vinici v Beli krajini že petič zapored festival Schengenfest. Odličen glasbeni program ter številne zanimive obfestivalske dejavnosti ob Kolpo privabijo tudi mnogo obiskovalce...