Ponudba odkupa zlata zelo različna

Kranj - Upočasnitev rasti cene zlata na svetovnih trgih je številne potrošnike spodbudila k razmisleku o prodaji zlata. Pri Zvezi potrošnikov Slovenije so obiskali osem ponudnikov, ki odkupujejo zlato. V preteklih letih, ko se je cena zlata zelo hitro povečevala, se je v Sloveniji poleg tradicionalnih zlatarjev pojavilo večje število novih ponudnikov, ki so se specializirali na trgovanje z zlatom. »Potrošnikom priporočamo, da poskusijo še pred obiskom odkupovalca zlata sami oceniti vrednost zlatnine. Težo zlata lahko vsak približno določi že sam z uporabo boljše kuhinjske tehtnice, na spletu pa poišče trenutni tečaj surovega zlata (trenutno okrog 40 evrov za gram) in preveri žig čistosti na zlatu,« svetuje Boštjan Krisper, vodja oddelka financ pri ZPS. Pri preverjanju ponudbe, prodajali so različne zlate predmete, so v zvezi ugotovili, da se ponujene odkupne cene razlikujejo kar za tretjino. Do takšnih razlik med odkupovalci je prišlo zaradi različnih pogojev odkupa in različnih ocen čistosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Trg nepremičnin se znova krepi, v delu veliko novogradenj

Cene nepremičnin, razen stavbnih zemljišč se umirjajo. Razlog je v nizkem povpraševanju kupcev, ki pa se v zadnjem mesecu kljub vsemu spet krepi. Strokovnjaki napovedujejo, da se bo razmerje med cenam...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 1. oktober 2008 / 07:00

Nihanje tečajev

Delniški tečaji na Ljubljanski borzi so minuli teden precej nihali.

Vodice / sreda, 1. oktober 2008 / 07:00

Prenovljena cesta Koseze-Šinkov Turn

V sklopu praznovanja občinskega praznika so v občini Vodice slavnostno odprli prenovljeni odsek ceste od Kosez do Šinkovega Turna.

Šport / sreda, 1. oktober 2008 / 07:00

Najbolj si želijo nove dvorane

Za atleti kranjskega Triglava je še ena uspešna sezona, saj so na državnih prvenstvih in pokalu Slovenije osvojili kar 49 medalj.

Gorje / sreda, 1. oktober 2008 / 07:00

Onemogočal naj bi normalno delo

Svetnika Alojza Poklukarja so razrešili članstva v vseh odborih in komisiji občinskega sveta v Gorjah, ker naj bi onemogočal normalno delo.

Kultura / sreda, 1. oktober 2008 / 07:00

Pretresljiva čustvena praznina

V soboto so v Prešernovem gledališču premierno uprizorili Ibsenovo dramo Hedda Gabler. Odlična adaptacija besedila, ki je po več kot sto letih še vedno aktualno.