Pobudnik dogodka sredi mesta Andrej Šubic in predsednik Namiznoteniškega kluba Škofja Loka Jano Rant sta se ob koncu turnirja pomerila tudi z obema škofjeloškima namiznoteniškima igralkama Matejo Pintar in Andrejo Dolinar, ki ju poleti čaka nastop na paraolimpijskih igrah.

Namizni tenis igrali sredi mesta

Minulo soboto dopoldne je bil škofjeloški Mestni trg poln miz za igranje namiznega tenisa, tudi vročina pa ni bila ovira, da ne bi zaigrali v podporo odličnima športnicama Andreji in Mateji.

Škofja Loka - Andreja Dolinar in Mateja Pintar sta, kljub nesrečama in poškodbama, zaradi katerih sta na invalidskih vozičkih, odlični športnici. Obema namizni tenis veliko pomeni, obe sta že dosegali vrhunske rezultate na največjih tekmovanjih, tudi paraolimpijskih igrah. Škofjeločani ju dobro poznajo, da cenijo njune uspehe in trdo delo, pa so znova dokazali minulo soboto dopoldne, ko so se kljub hudi vročini udeležili turnirja v namiznem tenisu, ki je na pobudo škofjeloškega zdravnika, sicer pa tudi rekreativnega športnika Andreja Šubica, potekal kar sredi loškega »Placa«.

»Zelo všeč mi je, ker se je za igranje na turnirju oziroma pomoč pri zbiranju denarja za priprave in odhod na paraolimpijske igre v London odzvalo toliko ljudi. Ko sem predlagal turnir tukaj v mestu, sem računal na kakšnih sto, sedaj je številka že višja in mislim, da je eden od ciljev dosežen. Drugi cilj je bil obuditi spomin iz mladosti, ko smo pred hišami vsi igrali pink ponk in se družili ob mizah,« je povedal Andrej Šubic, tudi drugi obiskovalci so bili navdušeni nad novim zanimivim dogodkom v mestu. Seveda sta na turnir prišli tudi obe športnici, Andreja Dolinar in Mateja Pintar, ki ju v naslednjih tednih v pripravah na paraolimpijske igre čaka še veliko treningov in prelivanja potu. Toda, ker vesta, da imata toliko navijačev in prijateljev, bo gotovo lažje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Jubilej loških lokostrelcev

Loški lokostrelci so v zadnjih dvajsetih letih domov prinesli številne pokale in kolajne, ponosni pa so tudi, da so smetišče na Kamnitniku spremenili v enega najlepših strelišč v Sloveniji.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Uspešnih deset žurerskih let

Turistična agencija, ki vsak september na Kreto odpelje največ slovenskih študentov, je pripravila vročo zabavo.

Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Rom-anje na Gorenjsko

Delegacija Romov si ogleduje pet lokacij na Gorenjskem.

Prosti čas / petek, 24. november 2006 / 06:00

Nominator

Zdaj, ko se ponekod poslavljamo od starih županov in si počasi obetamo novih, se lahko mirno posvetimo novim izzivom. Martinovanje, vseslovenski vinski praznik, je prav tako za nami in p...

Kultura / petek, 24. november 2006 / 06:00

Vriskal sem, pel

V nedeljo je bil pri Jožovcu v Begunjah prav poseben večer, ki ga je organizator, KUD Bratov Avsenik, poimenoval »Vriskal sem, pel ...« Verz so vzeli iz skladbe Pogled z Jalovca, avtorje...

Kultura / petek, 24. november 2006 / 06:00

Literatura za planince

V tržiški knjižnici so predstavili Planinsko izletniški vodnik Tržič. Avtorja sta obogatila literarni večer z diapozitivi.