Zadnja večerja s slovenskim svinjskim mesom
Ihan - Konzorcij Ohranimo prašičerejo Slovenije je prejšnji torek v restavraciji Farme Ihan pripravil Zadnjo večerjo s slovenskim svinjskim mesom, s katero je znova opozoril na kritičen položaj v tej dejavnosti. Kot je ob tem povedal Marko Višnar, direktor Farme Ihan, bi kratkoročno ustavili upadanje števila plemenskih svinj s hitro finančno pomočjo, prizadevajo pa si tudi za ureditev notranjega trga s svežim mesom ter za zagotovitev učinkovitega nadzora nad sledljivostjo in zlorabo oznak izvora. Od države pričakujejo v obdobju od 2014 do 2020 podpore za tradicionalne načine reje. Konzorcij je podprlo tudi Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Na Zadnji večerji je zbranim kuhal in postregel kuharski mojster Janez Bratovž, ki je ob tem dejal, da je slovensko svinjsko meso res kvalitetno in vredno svoje cene.