Jože Kirm in Karmen Klančnik sta bila za najhitreje pretečeno osemkilometrsko progo nagrajena z domačo salamo.

Karmen in Jože najhitrejša "rokovnjača"

Duplje - Kulturno turistično društvo Pod Krivo jelko in TVD Partizan Duplje sta priredila tri- in osemkilometrski Rokovnjaški tek od Dupelj do Krive jelke v Udin borštu. Na trikilometrski progi je bila med deklicami do 15 let najhitrejša Hana Novak, med dečki v tej starostni skupini pa Peter Leben. Med ženskami nad 15 let so bile najhitrejše Jasmina Klančnik, Sonja Jerič Štefe in Marta Fister, med moškimi nad 15 let pa so prva tri mesta osvojili Aleš Rozman, Tim Poljanec in Slavko Krabonja. Aleš Rozman iz Loma je bil s časom 9:34 najhitrejši na trikilometrski progi. Na osemkilometrski progi je bila med ženskami nad 15 let najhitrejša Karmen Klančnik pred Majo Rakovec in Magdo Menegalija, vse iz Dupelj. Med moškimi do 40 let so bili najhitrejši Bojan Jerič, Roman Pušavec in Miha Štefe, med moškimi nad 40 let pa je zmagal Jože Kirm iz Kovorja, ki je bil s časom 31:31 najhitrejši na tej progi. Drugi in tretji sta bila Miha Jerič iz Tatinca in Slavko Legat iz Naklega. Rekord osemkilometrske proge ima Gašper Grašič iz Dupelj s časom 28:52.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 24. september 2009 / 07:00

Mladinci od devetega do šestnajstega mesta

Chania – V mestu Chania na Kreti se je v torek končalo predtekmovanje na letošnjem evropskem mladinskem prvenstvu v vaterpolu. Reprezentanca Slovenija je predtekmovanje igrala v...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Slovo Četrtkanj

"Smrk smrk..." bodo četrtkovim zabavam za letos rekli študentje in dijaki. Medtem ko se za prve začenja izpitno obdobje polnih buč, je animator Klemen Bučan raje navrgel kar nekaj smešnih.

Zanimivosti / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Ferrarijevi lepotci tudi na Gorenjskem

Ob 60. obletnici tovarne Ferrari iz Maranella so italijanski proizvajalci teh prestižnih luksuznih in tudi dirkalnih avtomobilov pripravili tako imenovani štafetni reli.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Ponosni na uspehe pevskega zbora in hokejistov

Župan Tomaž Tom Mencinger je pripravil sprejem za člane Mešanega pevskega zbora Vox Carniolus ter hokejiste Hokejskega kluba Acroni.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Mladi ustvarjalci na Torkarjevi koloniji

Na Osnovni šoli Koroška Bela so ustvarjali mladi umetniki iz petnajstih gorenjskih osnovnih šol.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Med naj prostovoljci tudi Jeseničana

Faila Pašić Bišić in Valentin Peternel sta dobila priznanji Mladinskega sveta Slovenije za prostovoljno delo.