Po telovadbi pa tržiške bržole
Čegelše - V tržiški Sokolnici vsak ponedeljek in četrtek popoldne telovadijo starejše mladinke, ki v dobri uri razgibajo telo in duha. Približno štiriindvajset upokojenk je v skupini in bolj poredko se zgodi, da katera manjka. Čez poletje si vzamejo čas za počitnice, pred tem pa imajo zaključek sezone doma pri Milici Ivnik. »Skuham tržiške bržole, spečem pehtranovo potico in ocvirkovko. Da tradicija ne pride dol. Moj pokojni oče in skupina starih Tržičanov so kuhali bržole v kotlu pod Storžičem. Že kot otrok in kasneje kot dekle sem jih z zanimanjem opazovala, pa jih sedaj skušam posnemati. Seveda imamo danes boljše meso kot včasih, ampak tudi včasih smo vse pojedli. V tržiške bržole dam ovčje meso, čebulo, česen, brinove jagode, šetraj, sol in krompir,« je povedala Ivnikova.