Prenovljen športni park v Križah

Na anketna vprašanja je odgovarjalo 130 prebivalcev Križev, ki smo jih spraševali, kako so zadovoljni s prenovljenim športnim parkom v Križah in kaj park pomeni za kraj. Zanimalo nas je, kakšna je po njihovem mnenju prometna varnost v Križah ter okolici in ali se strinjajo z doslednim predpisovanjem kazni policistov, ki izvajajo nadzor na njihovem območju.

Večina anketiranih je zadovoljna s prenovljenim športnim parkom, saj je več kot polovica sodelujočih odgovorila, da so zelo zadovoljni, da ga imajo, dobra petina vprašanih meni, da je to ena večjih pridobitev za Križe v zadnjem času. Desetina anketiranih opaža, da se na njem zadržuje več ljudi kot prej, le šest odstotkov sodelujočih je mnenja, da bi bilo pametneje prej urediti kaj drugega kot igrišče.

Osemintrideset odstotkov sodelujočih je odgovorilo, da bi morali postaviti talne hitrostne ovire za zmanjševanje hitrosti v prometu, slaba četrtina meni, da je vaški promet večkrat oviran zaradi previsokih živih mej ob cesti, 15 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da je cesta v Žiganjo vas preveč ozka in luknjasta in bi jo morali popraviti. Skoraj petina anketiranih se ni mogla odločiti za nobenega od ponujenih odgovorov.

Petinštirideset odstotkov sodelujočih se strinja z doslednim predpisovanjem kazni policistov, skoraj enak delež pa meni, da bi policisti lahko bili bolj tolerantni pri manjših prekrških. 8 odstotkov vprašanih meni, da je zaradi prisotnosti policistov manj prometnih nesreč.

Vsem, ki ste z nami sodelovali in na Gorenjski glas še niste naročeni, smo ponudili brezplačno 14-dnevno prejemanje časopisa. Če bi se želeli pridružiti krogu naročnikov in si ob tem izbrati tudi lepo darilo, nas pokličite v Klicni studio slepih na številko 04/51 16 440.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / četrtek, 23. september 2010 / 07:00

Sobotna matineja, dobra je ideja

Spet je tu nova sezona Sobotnih matinej, ki bodo v Prešernovem gledališču v Kranju z lutkami, glasbo, plesom in še čim otroke navduševale vse tja do aprila. Tudi petki v Krice Kracah.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / nedelja, 6. marec 2022 / 18:16

Prva pošiljka Slovenske karitas s pomočjo prispela v Ukrajino

Ljubljana – Slovenska karitas je v sodelovanju s Caritas Ukrajine odposlala prvo neposredno pošiljko humanitarne materialne pomoči, ki je včeraj zjutraj prispela v Ukrajino. Materialna pom...

Slovenija / nedelja, 6. marec 2022 / 16:39

Odprte hiše vabijo k sodelovanju

Festival, ki bo znova odprl vrata dobri arhitekturi, bo tokrat na sporedu konec maja.

Slovenija / nedelja, 6. marec 2022 / 16:38

Raka ni manj, le odkrit ni

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana opozarjajo, da se je zaradi epidemije covida-19 v zadnjih dveh letih zmanjšalo število odkritih primerov raka. A to ne pomeni, da je raka manj, le število napotite...

Zanimivosti / nedelja, 6. marec 2022 / 16:37

Chef tradicije je Uroš Gorjanc

Gastronomski vodnik Gault & Millau Slovenija je pred nekaj dnevi razglasil najboljše ocenjene restavracije in prejemnike posebnih nagrad Gault & Millau Slovenija za leto 2022.

Kranjska Gora / nedelja, 6. marec 2022 / 16:36

Podpora Pokalu Vitranc

Občinski svet je prireditvi, ki se je jeseni zaradi odpovedi ene od pogodb znašla v nepričakovanih finančnih težavah, namenil sto tisoč evrov podpore. Organizatorji bodo v zameno poskrbeli za dodatno...