Niki Belucci (Foto: Matic Zorman)

Vse od ženske za mešalno mizo pa do Buldogov v Ostrigi

Kranjski Club Extreme je oktobra gostil Dj-ko madžarskega porekla, Niki Belucci. Še ne tridesetletna lepotica je znana po svojih toples nastopih, vendar z pravo mero erotike in estetike, se njeni oboževalci precej manj obregnejo ob njen image, kot pa glasbo. Njen preboj se je zgodil pred slabimi šestimi, sedmimi leti, potem pa je šla njena zvezda samo še navzgor. Kranjska publika v Exstremu nad njo ni skrivala navdušenja.

Ravno tako v kranjskem klubu Trainstation Squat pa so pred kratkim nastopili Tidi. Skupina je trenutno zelo aktivna, predstavlja novi videospot za pesem Hard To Love in pridno koncertira po Sloveniji.

»Spot za skladbo Hard to Love je nastal v smislu nostalgije na osemdeseta leta. Želeli smo nekaj drugačnega, rahel odmik od videoprodukcije, s katero je danes tržišče prenasičeno, saj so si vsi spoti pomalem podobni. Takšna ideja pa se povsem ujema tudi s tovrstno zvrstjo glasbe in se tako vizuelna ter avdio podoba lepo dopolnjujeta,« pravijo Tide.

Rdeča Ostriga v Škofja Loki pa bo 4. novembra gostila legendarne Buldoge, najstniško skupino iz časov, ko je bil punk še mlad.

Buldogi so naveze s preteklostjo odrinili na rob spoštljivosti in sodobnemu svetu nastavljajo ogledalo s ploščo Ni lepo. Če so bili Buldogi ob ustanovitvi leta 1979 kot skupina ljubljanskih osnovnošolcev pred časom, danes to niso, kar dokazuje enajst pesmi iz omenjene plošče, ki jo v celoti posvečajo političnim, verskim, gospodarskim in ostalim upraviteljem našega planeta.

Znani poznavalec glasbe Igor Vidmar pravi: "Buldogi so precej več kot nekdanji pankerski najstniki, ki želijo le podoživeti in izživeti svojo mladost. Vendar se ji ne odrekajo - ostajajo rokovsko-pankovski bend glasbeno/zvočno trdno znotraj žanra, a dovolj samostojno in z vsaj eno odlično izjemo, kar je več kot v redu, sploh v eri vsesplošnega 'plonkanja' 80-tih in množične nove produkcije 'mlajših generaciji'. So dosledno, a ne izključno 'družbeno občutljivi'. Ni lepo je zame prvo pravo in pozitivno presenečenje letošnje domače produkcije."

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 12. julij 2020 / 19:12

Odpor do šole naj zamenja veselje do učenja

Ideal slovenske šole prihodnosti naj bi bil poln in harmoničen razvoj čisto vsakega otroka, pravi Janez Svetina v svoji knjigi Slovenska šola za novo tisočletje. Glavne naloge uspešne vzgoje in šol...

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Drevo padlo na 74-letnega občana

Medvode - Pri sekanju drevesa v gozdu pri Golem Brdu v okolici Medvod je v četrtek življenje izgubil 74-letni domačin. V četrtek popoldne se je občan odpravil v gozd, da poseka d...

Šport / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

V Planici slavili skakalne junake

Okoli 57 tisoč navijačev si je ogledalo letošnje finalne tekme smučarjev skakalcev v Planici, kljub lepim poletom pa rekorda niso videli.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Letos nova kotlovnica

V Gospodarski coni Todraž bo prek javno zasebnega partnerstva zrasla nova kotlovnica na lesno biomaso.

Tržič / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Gostja iz Norveške v Tržiču

Tržič - Prejšnji teden je obiskala Tržič Tone Gerd Bratland iz skupine norveških mentorjev, ki sodelujejo v projektu oživljanja starih mestnih jeder na Gorenjskem. V torek...

Splošno / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Kaja se potepa po Južni Ameriki

Kaja Beton iz Kamne Gorice je odšla na trimesečno popotovanje po Južni Ameriki. Trenutno je v Ekvadorju, od koder se nam je tudi oglasila.