Zvesti Gorenjskemu glasu

Marija (76) in Filip Urh (80) sta doma v lepo urejeni hiši v predelu Radovljice, ki je malo odmaknjen od strnjenega dela naselja. Filip, ki je bil rojen pod Ratitovcem, se je v življenju večkrat selil in tudi med služenjem vojaškega roka je bil iz Bitole poslan v prekomando v Križe pri Tržiču. Tam je na pustno soboto spoznal Marijo, poročila sta se čez štiri leta, leta 1956. Imata tri otroke in osem vnukov, najstarejši je star triintrideset let. Marija je bila večino časa gospodinja in je skrbela za dom in družino, Filip pa je bil eden prvih obrtnikov v stroki predelovanja plastike. Pred enajstimi leti sta zgradila hišo v novem naselju v Radovljici. Predvsem Marija rada veliko hodi, zato se najmanj trikrat na teden od hiše sprehodi do Save in se čez Fuksovo brv poda v Kamno Gorico. Poleti gresta rada na dopust na otok Krk, jeseni pa se odpravita na trgatev v vasico Slap na Vipavskem. Za dobro kondicijo poleg gibanja poskrbita tudi s prehrano, saj na njunem jedilniku ni cvrtja, najde pa se veliko zelenjave, ki jo pridelata na vrtu. Gorenjski glas ju spremlja že od nekdaj, ko je bila nanj naročena še mama. Filip najprej pregleda osmrtnice, Marija Usode, prebereta pa skoraj čisto celega. Rada se udeležita tudi kakšne Glasove preje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / sobota, 26. maj 2018 / 08:48

Živahno z dogodki v Dupljah

Kulturno-turistično društvo Pod krivo jelko je povabilo na odprtje razstave Ex tempore mladih, nekaj dni zatem na Pomladno finfranje in skupaj z dupljanskim športnim društvom še na Rokovnjaški tek.

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 13. april 2007 / 07:00

Obnavljajo avtocesto

Začela se je obnova južnega dela avtoceste med priključkoma za Kranj.

Radovljica / petek, 13. april 2007 / 07:00

Želijo še splošno gimnazijo

Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica si prizadevajo pridobiti še oddelka splošne gimnazije in višje strokovne šole - smer ekonomija.

Bled / petek, 13. april 2007 / 07:00

Prvič dnevi županov

Danes in jutri na Bledu poteka prvi strokovni posvet slovenskih županov.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

Povezanost v zbornici ostaja

Upravni odbor Območne zbornice za Gorenjsko je ugotovil, da je članstvo odpovedala le petina nekdanjih članov, kar postavlja gorenjsko zbornico po članstvu na tretje mesto v državi.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

V Merkurju uredili špedicijo

Ob skladiščno distribucijskem centru v Naklem so prestavili lokalno cesto in uredili špedicijski center.