Trk v betonski podvoz avtoceste na Zgornjem Brniku je bil v soboto popoldne usoden za 46-letnega Kranjčana. (Foto: Tina Dokl)

Ceste vzele dve življenji

V prometnih nesrečah na Zgornjem Brniku in pri Svetem Duhu sta minuli konec tedna umrla 46-letni Kranjčan in 28-letni Škofjeločan, zdrs na poti proti Triglavu pa je bil v petek usoden za mladoletnega Madžara.

Sveti Duh, Zgornji Brnik, Kredarica – Prejšnji teden se je na Gorenjskem znova končal tragično. Ceste so namreč terjale že deveto in deseto smrtno žrtev letos (lani sedem), gore pa so vzele mlado življenje. Po podatkih Gorske reševalne zveze Slovenije je letos v gorah umrlo že štirinajst ljudi, od tega osem gornikov.

Včeraj pol ure po polnoči je v Kliničnem centru v Ljubljani za posledicami prometne nesreče umrl 28-letni Škofjeločan. V nedeljo okoli 1.20 je po poročanju policije hodil po sredini desnega voznega pasu na regionalni cesti pri Svetem Duhu. Tedaj je po cesti iz smeri Kranja proti Škofji Loki pripeljal 56-letni voznik osebnega vozila Renault Megane iz Škofje Loke, ki je pešca očitno prepozno opazil in je zato vanj trčil. Ponesrečenca so takoj odpeljali v ljubljanski Klinični center, kjer je kljub trudu zdravnikov izgubil bitko za življenje. Policisti so še ugotovili, da je 56-letni Škofjeločan vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,84 mg alkohola v litru izdihanega zraka, zato so ga pridržali do streznitve.

Smrtna nesreča na avtocestnem uvozu Zgornji Brnik se je zgodila v soboto dvajset minut pred 14. uro. 46-letni Kranjčan se je z osebnim vozilom BMW 316 peljal po uvozu na avtocesto v smeri Ljubljane. Pred podvozom avtoceste je nenadoma zapeljal desno in trčil v betonski podvoz. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti so zaradi ugotovitve vzroka nesreče odredili izredni tehnični pregled vozila.

Že v petek je obvestilo o smrtni nezgodi petnajstletnega Madžara prispelo s Kredarice. Okoli 14.15 je najstnik v skupini dvanajstih oseb šel po Tominškovi poti proti Kredarici. Na višini okoli 2100 metrov mu je na delu poti, varovanem s klini, zdrsnilo na kamnitem žlebu in je padel okoli 150 metrov globoko. Umrl je na kraju. Policija poroča, da je bil petnajstletnik obut v primerne planinske čevlje, bil pa je brez varnostne čelade. Do pokojnega Madžara so se gorski reševalci spustili s pomočjo vitla iz policijskega helikopterja, s katerim so ga prepeljali v dolino. Reševalci Postaje GRS Mojstrana so poskrbeli tudi za varen sestop preostale skupine v dolino.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Ultrazvok tudi v Tržiču

Tržič - Zdravstveni dom Tržič je predlani s pomočjo občine kupil nov aparat za preglede z ultrazvokom, ki je bil doslej na razpolago le za samoplačnike. Kot je povedal direktor

Objavljeno na isti dan


Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Andreja žanje uspehe

Devetnajstletna Besničanka Andreja Starman na frajtonarco igra šele nekaj let, a je v tem času prejela že nekaj nagrad, tudi zunaj meja Slovenije.

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Naj dan v Predosljah

"Želeli smo oživiti krajevni praznik in pokazati, kaj vse lahko na vasi počnemo," je povedal predsednik Krajevne skupnosti Predoslje Danilo Šenk.

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Dolgčas nam pa res ni

Na obisku pri stanovalcih Doma upokojencev Kranj.

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Nove markacije na Mojstrovko

Avgusta je bila dvodnevna zvezna akcija Komisije za pota pri Planinski zvezi Slovenije (PZS), v ekipi je bila tehnična skupina sedmih kranjskih markacistov. Popravili so pot na Mojstrovko, goro, ki...

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Mamut na Kokrici tarča vandalizma

Skulptura mamuta v krožišču na Kokrici je bila v dobrem mesecu že tretjič tarča vandalizma.