Prve nogometne počitnice v Britofu, ki jih je organiziral nekdanji nogometaš Robert Marušič, obiskuje okoli štirideset dečkov, starih od sedem do štirinajst let. (Foto: Tina Dokl)

Z žogo tudi poleti

Na nogometnem igrišču v Britofu julija potekajo nogometne počitnice, mlade nogometaše pa pri osvajanju nogometnih veščin ne ustavi niti poletna vročina, zagotavlja trener Robert Marušič.

Britof – Nogometno igrišče v Britofu kljub poletnemu premoru ne sameva. Na njem se namreč vsakodnevno zbirajo mladi ljubitelji okroglega usnja, za katere je nekdanji nogometaš Živil Naklo, Hita Gorica, Primorja, Triglava, izraelskih Hapoela in Herclie ter češkega Plzna Robert Marušič organiziral poletno nogometno šolo. Sedaj trener ekip mlajših in starejših dečkov v Nogometnem klubu Britof je poletno šolo za otroke od sedmega do štirinajstega leta letos organiziral prvič, nad odzivom pa je prijetno presenečen. »Zanimanje za nogometne počitnice je zares veliko, med udeleženci pa so tudi otroci iz drugih krajev oziroma klubov, ne samo iz Britofa. Če bi hoteli sprejeti vse, bi jih verjetno bilo okoli sedemdeset. Ker pa šola poteka prvič, smo vpis nekoliko omejili, tako da jo obiskuje okoli štirideset otrok. Med prijavljenimi je tudi ena punca, a zaenkrat še ni prišla, bi je pa bili zelo veseli, zato se naj kar opogumi,« je povedal 37-letni Marušič, ki mu v poletni šoli pomagajo še nekateri nogometni trenerji – Elvis Rogić, Andrej Troha, Robert Gajsar in Mirnes Jusufović.

»Nogometna šola je namenjena tistim otrokom, ki želijo biti aktivni tudi med dvomesečnimi počitnicami. In moram reči, da so se zbrali sami pravi nogometni navdušenci, ki jih ne ustavi niti poletna pripeka,« nam je še zaupal Marušič, ki se ga nogometni navijači spomnijo tudi kot najboljšega strelca nakelskih Živil v njihovi najuspešnejši sezoni (1992/93), ko so v prvi slovenski ligi igrali pod taktirko Braneta Oblaka. »Robertovo idejo o poletni šoli smo v nogometnem klubu sprejeli odprtih rok in mu njeno izvedbo omogočili na našem novem igrišču z umetno travo. Veseli smo, da jo obiskuje toliko dečkov, saj je to znak, da bo nogomet še dolgo šport številka ena v Britofu,« je ob tej priložnosti povedal predsednik NK Britof Primož Egart.

V nogometni šoli, ki poteka ves julij dvakrat na dan (razen vikendov), se seveda največ posvečajo nogometu, za popestritev pa se fantje pomerijo tudi v raznih igricah, občasno se odpravijo na kopanje ali v hribe, usedejo se tudi na kolo. »Tu se imam zelo dobro, še posebej, ker za nas skrbijo zelo dobri trenerji. Mislim, da se bom naučil kar nekaj novih nogometnih veščin,« je dejal trinajstletni Gašper Šenk. Podobno je povedal tudi leto mlajši Gašper Csipoe in pripomnil, da so lahko nogometne počitnice tudi zelo zabavne, zato mu vroči poletni dnevi precej hitreje minevajo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 22. julij 2014 / 12:38

Ovaden jeseniški bančni ropar

Policisti so kazensko ovadili 35-letnega Jeseničana, ki ga sumijo, da je lani oropal poslovalnici Gorenjske banke in Abanke na Jesenicah.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 22. maj 2008 / 07:00

Odprli prvi družinski hotel pri nas

Na Bledu so v sredo tudi uradno odprli hotel Savica, ki je zasnovan posebno prijazno družinam z otroki.

Radovljica / četrtek, 22. maj 2008 / 07:00

Ob začetku turistične sezone

V Radovljici pripravljajo drugačno organiziranost turizma in želijo stopiti iz sence velikih gorenjskih turističnih središč.

Zanimivosti / četrtek, 22. maj 2008 / 07:00

Vsi tekmovalci so bili zmagovalci

Za zmagovalce so razglasili vseh 195 tekmovalcev, ki so se v soboto udeležili petnajstih gorenjskih iger specialne olimpijade v Radovljici.

Komenda / četrtek, 22. maj 2008 / 07:00

Letos šest občinskih nagrajencev

Komenda - Na slavnostni seji ob praznovanju občinskega praznika je župan Tomaž Drolec pred dnevi podelil občinska priznanja zaslužnim posameznikom in združenjem. Zlato priznanje...

Zanimivosti / četrtek, 22. maj 2008 / 07:00

Avto-moto društvo proslavilo petdesetletnico

Žirovnica - V Avto-moto društvu Žirovnica (AMD) letos praznujejo petdesetletnico ustanovitve. Proslavili so jo minulo soboto, ko so priredili tradicionalen turistični avtoreli, k...