Najlepše tri: prva spremljevalka Ajda Sitar, miss Universe Slovenije 2011 Ema Jagodič in prva spremljevalka Nataša Naneva (Foto: Tina Dokl)

Vse smo strmele v Hama

Pravzaprav Matevža Šaleharja. Pa niso izbirali mistra niti ne rokerja leta. Večina ženske publike je z žirantkama vred za trenutek pozabila na šestnajst dolgonogic, ki so se v tretjem izhodu v pregrešno dragih oblačilih sprehodile po odru na izboru za miss Universe Slovenije 2011.

Namesto v oblačila in dekleta smo strmele v Hama, ki je na odru ob spremljavi godalnega kvarteta Escape nastopil s predelavo uspešnice skupine Queen The Show Must Go On.

Ob njem so sicer ta večer sijale še nekatere glasbene zvezde, samemu scenariju lepotnega izbora pa smo ob prihodu na prizorišče predstavniki medijev tiho zaploskali. Nekdo je pripomnil: »Hvala bogu, v eni uri naj bi se vse skupaj zaključilo.«

Lili Žagar je v vlogi voditeljice žarela. Bila je pravljično lepa in smo ji oprostili, da so jo ozvočili tako, da jo pod odrom skoraj nič nismo razumeli in je zvenela, kot bi se 'javljala iz pločevinke'; glavna žirantka, ki je bila tudi sama leta 2007 miss Universe Slovenije, Tjaša Kokalj pa je izstopala predvsem zaradi svojega samozavestnega nastopa in močne zelene barve, v katero se je odela ta večer.

Prijetna glasbena popestritev izbora so bili tudi Mate Brodar (B R O), pa Marko Vozelj, zabavni 6Pack Čukur in Samo Kozlevčar z otroško pevsko skupino Pinokio. Mimogrede smo v treh izhodih lahko spoznali vseh šestnajst kandidatk – brez odvečnega balasta, kratko in jedrnato, s kapljico humorja. Med končnih šest superfinalistk se je uspelo uvrstiti tudi dvajsetletni svetlolasi Ajdi Sitar iz Domžal, ki je veljala za tiho zmagovalko večine občinstva; ter Kranjčanki, razpoloženi in nasmejani 24-letni Nataši Naneva. Slednjo so najprej olepšali z lento najbolj fotogenične po izboru ene izmed revij, kasneje pa še z lento druge spremljevalke letošnje miss Universe Slovenija. Ajda pa je postala prva spremljevalka miss Universe Slovenija 2011, kar je nekatere v dvorani osupnilo do te mere, da smo po končanem izboru med prisotnimi slišali tudi stavke kot: je žirija gledala ista dekleta kot občinstvo.

Letošnja miss Universe Slovenija pa je postala 176 centimetrov visoka, 21-letna Ljubljančanka Ema Jagodić. Slovenijo bo zastopala na svetovnem izboru, tokrat v Braziliji.

Domžalčanka Ajda Sitar ni skrivala žalosti. Ima sicer lento miss športa izpred let, a je že drugič pristala na nehvaležnem drugem mestu – lani na izboru za miss Slovenije, letos pa pri 'univerzalkah'; medtem ko je Kranjčanka Nataša kar sijala od zadovoljstva. Med šestnajstimi finalistkami pa smo Gorenjci lahko navijali še za Zvezdano Barešič z Jesenic, Anelo Islamović in Almo Budimlić iz Medvod ter še eno Kranjčanko z navihanim nasmehom: Angelo Kitanović.

               

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / sreda, 5. oktober 2016 / 11:57

Prvi junaki Krvavca

Na zaključni prireditvi so podelili priznanja in nagrade za prvo celoletno rekreativno akcijo Junaki Krvavca. Druga sezona se je začela 25. septembra.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 7. julij 2011 / 07:00

Vrtec naj zgradijo čim prej

Leščani si poleg tega predvsem želijo nove poslovne prostore in nova delovna mesta.

Zanimivosti / četrtek, 7. julij 2011 / 07:00

Anketa: Prvi so hribi, potem pa žena

V soboto je bil tradicionalni Dan gorenjskih planincev na Zelenici. Obisk je bil pričakovano dober, nekaj planink in planincev smo vprašali, zakaj so se udeležili srečanja in kaj jim pomenijo hribi .....

Gospodarstvo / četrtek, 7. julij 2011 / 07:00

Abanka prodala delež v Heliosu

Ljubljana - Abanka je na javni dražbi prodala 3,36 odstotka delnic družbe Helios. Kdo je bil kupec in koliko je plačal za njen delež v domžalski družbi, v banki niso želeli razkr...

Zanimivosti / četrtek, 7. julij 2011 / 07:00

Petrov sm´n oživil Preddvor

Preddvor - V nedeljo so v Preddvoru vzdolž glavne ulice postavili stojnice, ves dan pa so se vrstile živahne dejavnosti. Tamkajšnje turistično društvo je drugič zapored pripravil...

Zanimivosti / četrtek, 7. julij 2011 / 07:00

Gedore, rinke in šraufencigarji

"Za dobrega avtomehanika ni dovolj, da se samo vpiše v avtomehaniško šolo. To ti mora biti položeno v zibko," pravi avtomehanik Boštjan Podboršek.