Trojno praznovanje v Besnici

Besnica - Minuli konec tedna so Kulturno društvo Jožeta Paplerja Besnica, krajevna skupnost ter tamkajšnja turistično, čebelarsko in gasilsko društvo pripravili trojno praznovanje: dneva državnosti, 720. obletnico prve omembe kraja Veznitz – Besnica v Urbarju loškega gospostva in kresni večer, posvečen praznovanju semanjega dne. Nastopili so: besniški pritrkovalci, lajnar Zdravko Debeljak, pri maši za domovino Mešani pevski zbor Sv. Tilen, slavnostni govornik Janez Zeni, s skladbo o Besnici mladi glasbeniki ansambla Rožnik iz Besnice, harmonikar Matjaž Kokalj s pevko Vido Lopič s skladbo Alpskega kvinteta Pojdi z mano v Besnico, zbor sv. Tilen pa je krstno izvedel skladbo Besnica slavi, ki jo je prav za osrednje praznovanje 720. obletnice Besnice napisal besniški rojak Matevž Fabijan. Praznični program so oblikovali še: Folklorna skupina Ajda iz Besnice, Kvartet Jutro z Jezerskega, Tamburaški orkester Bisernica iz Reteč (veterani), harmonikarja Ajda Šolar in Žiga Jelar, violinistki Nataša Udir in Minca Marolt, ansambla Rožnik iz Besnice in ansambel Proti jutru iz Železnikov, bobnar Klemen Jelenc in konjeniki iz Besnice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / petek, 19. junij 2015 / 10:28

Slednjič sprejeli komunalni prispevek

Občinski svet v Škofji Loki je izglasoval odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka.

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.