Biatlonca iz Ihana Peter Dokl in Klemen Bauer. Slednji je drugič letos prišel do točk svetovnega pokala. (Foto: Tina Dokl)

Pokljuka gosti biatlonce

Na Pokljuki so se danes začele tekme svetovnega pokala v biatlonu. Za začetek je zmagal Norvežan Svendsen. Pohvale organizatorjem.

Rudno polje – Pokljuka ta konec tedna gosti tekmo svetovnega pokala v biatlonu. Če so v Kranju tekmo v smučarskih skokih morali odpovedati, so pokljuški delavci v boju z naravo zmagali. Proge so odlično pripravljene, kar so potrdili tudi tekmovalci in vodje ekip. »Da je uspelo, ni delo zadnjega tedna, temveč smo priprave začeli že konec poletja. Izkoristili smo vsako minuto, ko so bile razmere primerne za izdelovanje umetnega snega. Zapadlo je tudi nekaj naravnega snega, tako da je idila na Pokljuki prava. Na progah imamo najmanj dvajset centimetrov umetnega snega. Stalno je delalo od deset do petnajst ljudi, zadnjih štirinajst dni pa okoli trideset,« je bil zadovoljen Janez Kunstelj, vodja tekmovanja.

Danes sta bili na programu obe najdaljši preizkušnji. Pri moških je prvič v karieri zmagal Norvežan Emil Hegle Svendsen. Dvaindvajsetletnik, ki velja za naslednika Oleja Einarja Bjoerndalna, slednji je bil tokrat šele 20., je na tekmi prvič zadel vseh dvajset tarč: »Poleti in jeseni sem veliko treniral streljanje. Počutim se res neverjetno. Sedaj bom proslavil to zmago, šele potem bom začel razmišljati o sobotni tekmi.« Drugi je bil Nemec Alexander Wolf, tretji pa Ukrajinec Sergej Sednev. Izmed Slovencev je drugič letos do točk prišel Klemen Bauer. S štirimi zgrešenimi streli je bil 24. Za moško tekmo so startale še ženske, vendar brez naše Tadeje Brankovič Likozar, ki se je odločila, da zaradi težav z ramo nastopil le na sobotni sprinterski preizkušnji in v nedeljo v štafeti.

Jutri na Pokljuki ne bo tekem, v soboto bosta oba sprinta (ob 11.30 za moške in ob 14.15 za ženske), v nedeljo pa še štafetni preizkušnji (ob 10.30 za moške in ob 14.15 za ženske).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sobota, 16. junij 2007 / 07:00

Župan izročil ključe avta

Župan Tomaž Tom Mencinger je Domu upokojencev dr. Franceta Berglja v trajno uporabo predal osebni avto Polo za izvajanje pomoči na domu.

Objavljeno na isti dan


Splošno / četrtek, 13. december 2007 / 07:00

Za učence klavirja

V začetku decembra je bil v kapeli Puštalskega gradu koncert, na katerem so predstavili novo zbirko edicij slovenskih skladateljev Slovenski skladatelji mladim pianistom. Izbor skladb, ki...

Šport / četrtek, 13. december 2007 / 07:00

Pokljuka gosti biatlonce

Na Pokljuki so se danes začele tekme svetovnega pokala v biatlonu. Za začetek je zmagal Norvežan Svendsen. Pohvale organizatorjem.

Šport / četrtek, 13. december 2007 / 07:00

Prva zmaga v karieri Rusinje Jurjeve

Žensko posamično preizkušnjo na 15 kilometrov je dobila Rusinja Ekaterina Jurjeva. Teja Gregorin na 18. mestu.

Šport / četrtek, 13. december 2007 / 07:00

Zmagal naslednik Bjoerndalna

Posamično tekmo pri moških je dobil 22-letni Norvežan Emil Hegle Svendsen. Zmagal je prvič v karieri in prvič na tekmi zadel vseh dvajset strelov. V točkah tudi Klemen Bauer.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 13. december 2007 / 07:00

Srečni trinajsti otroci

V občini Gorenja vas-Poljane je danes še šesterica, ki so se rodili kot trinajsti otrok. Ni potrebno posebej poudarjati, da jih je vedno manj, saj se le malo staršev odloča za pet, šest otrok, do trin...