Jožica Rejec (Foto: arhiv GG)

Domel ambiciozno v prihodnost

Domel v prvih petih mesecih leta posluje bolje od načrtov. Realizacijo so glede na isto obdobje lani povečali za 15 odstotkov oziroma ustvarili 33,4 milijona evrov prometa.

Železniki – Zaradi povečanja naročil so letos v Domelu organizirali dodatno delo ob sobotah. »Marca smo imeli rekordno prodajo, aprila in maja prodali več, kot smo načrtovali, obeti so dobri tudi za prihodnje mesece,« pravijo v Domelu, ki ga vodi Jožica Rejec. Kljub ambiciozno zastavljenemu načrtu ga za nekaj odstotkov že presegajo: v prvih petih mesecih so prodali za 33,4 milijona evrov njihovih proizvodov.

Lani je Domel vpeljal dva večja projekta: začeli so izdelovati motorje za klimatske naprave z visokim izkoristkom in program avtomobilske industrije. Letos ponudbo razširjajo tudi s ponudbo ventilatorjev. »Obseg novih programov se povečuje in bo letos dosegel vrednost desetih milijonov evrov,« so prepričani v Domelu, kjer se trend obsega poslovanja še naprej krepi. S tem rastejo tudi potrebe po delavcih. Zaposlujejo predvsem v proizvodnji, v režiji pa razen štipendistov ne. Tako je letos na novo delo dobilo 19 sodelavcev, še več jih bodo zaposlili v prihodnjih mesecih, saj so v letni poslovni načrt zapisali, da se bo število delavcev povečalo za sedem odstotkov.

Konec prejšnjega leta je bilo v Domelu zaposlenih 879 sodelavcev (tudi 42 iz pripojene Tehtnice) ali 50 več kot ob začetku leta 2010, približno toliko več jih bo konec tega leta. Sicer je Domel lani realiziral 74,5 milijona evrov prodaje, še vedno največ prodajo v Nemčijo, Madžarsko, Italijo in na Poljsko. Letnega načrta niso le dosegli, ampak presegli za osem odstotkov. Tako je čisti dobiček iz poslovanja znašal skoraj 840 tisoč evrov, hkrati pa so v opremo in orodja za proizvodnjo investirali 4,4 milijona evrov. Domel se je konec prejšnjega leta iz delniške družbe preoblikoval v družbo z omejeno odgovornostjo, saj ima le enega lastnika – Domel Holding.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 21. maj 2020 / 10:43

Oblačila

Pomlad je že dolgo v naših krajih, v naravi cveti, v moji omari pa so še kar naprej zimska oblačila. Običajno sem v prvomajskih počitnicah zamenjala garderobo, torej zimske 'cunje' ven in poletne n...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / ponedeljek, 11. november 2013 / 16:28

Veter podiral drevesa, odkrival strehe ...

Zaradi močnega vetra je danes brez električne oskrbe ostalo približno 2500 odjemalcev Elektra Gorenjske.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 11. november 2013 / 16:16

Neurje v Štefanji Gori

Nočno neurje je tudi v vasi Štefanja Gora nad Cerkljami na Gorenjskem pustilo manjše razdejanje. (Foto: Gorazd Kavčič)

Gospodarstvo / ponedeljek, 11. november 2013 / 15:29

V coni vedno več podjetij

Na območju nekdanje tovarne Jelovica v Škofji Loki, proizvodnjo so preselili v Gorenjo vas in Preddvor, raste nova poslovna cona.

Kultura / ponedeljek, 11. november 2013 / 15:28

V gledališču ujeti duh časa

Na 48. Festivalu Borštnikovo srečanje je Prešernovo gledališče za avtorski projekt 25.671 prejelo nagrado Društva gledaliških kritikov Slovenije, nagrado za umetniško vodstvo uprizoritve pa dramaturgi...

Humor / ponedeljek, 11. november 2013 / 15:21

Oni že vedo zakaj?

V največji slovenski banki NLB v oglaševanju blagovne znamke uporabljajo zanimiv slogan Vem zakaj. Povprašali smo jih, če res vedo, zakaj, vesoljna Slovenija namreč še vedno ne ve.