Anže Kopitar (Foto: Vilma Stanovnik)

Golf s prijatelji

Eden najboljših hokejistov na svetu, Hrušičan Anže Kopitar je pred kratkim na blejskem golfskem igrišču organiziral dobrodelni turnir, v Smledniku pa je bil tretji HCP in Show golf turnir za ljubitelje navtike.

Dobrodelni golfski turnir Anze' s Eleven & SKB Začetni udarec na Bledu se je začel s tiskovno konferenco, na njej pa je Anže Kopitar malce za zamudo iz rok radovljiškega športnega novinarja Siniše Uroševiča prejel pokal Društva športnih novinarjev Slovenije, ki mu je bil namenjen že na decembrski prireditvi za osvojeno drugo mesto v konkurenci slovenskih športnikov, a je Anže takrat čez lužo tresel mreže nasprotnikov ekipe Los Angeles Kings v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Anže je nato dobil še pokal športnega časnika Ekipe za športno osebnost minulega leta, po obujanju spominov na zadnjo sezono v ligi NHL, ki se je za Anžeta Kopitarja žal končala s poškodbo, pa je skupaj s prijatelji vzel v roke palico za golf in že z začetnim udarcem dokazal, da ni le odličen hokejist, ampak se dobro znajde tudi na zelenih površinah.

Še bolj kot Anže je na blejskem igrišču za golf presenetil še en hokejist, domačin Tomaž Razingar, ki je golf igral prvič, skupaj s Srečkom Medvenom, Alešem Stoparjem in Mitjem Zornom pa se je že takoj veselil prve turnirske zmage. Še bolj veseli so bili uspeha golfistov v Splošni bolnišnici Jesenice, saj so jim Anže in prijatelji namenili deset tisoč evrov za nakup vrtalke za operacijski blok, nekaj več kot sedem tisoč evrov so namenili Zvezi društev prijateljev mladine za letovanje socialno ogroženih otrok v Pineti, okoli šest tisoč evrov pa še socialno ogroženim šolarjem za nakup šolskih potrebščin.

V četrtek pa je v organizaciji Burin Yachting Cluba na golfskem igrišču Diners Club Ljubljana v Smledniku potekal tretji HCP in Show golf turnir za ljubitelje navtike. Udeležilo se ga je 117 igralcev, igrali pa so na osemnajst lukenj na način Stableford. Pri luknji številka ena jim je z uvodnimi navodili postregel Lovro Bajc. Druščina je bila pisana, približno tretjina je bila takšnih, ki združujejo tako golf kot tudi navtiko. Da gre to dvoje dobro skupaj, je potrdil Edvard Peterlin iz Ljubljane, eden izmed igralcev. Poleti je več v navtiki, pozimi pa v golfu. Golf brez navtike pa za zdaj prakticira Majda Nahtigal iz Domžal, ki je na turnir prišla v prvi vrsti zaradi druženja, in dodala: »Igramo zato, da imamo lep dan, ne da zmagamo.«

Po zaključku turnirja HCP je nastopilo še 36 igralcev, tako imenovanih negolfistov – navtikov. Da se golf in navtika dobro dopolnjujeta in da se navtiki radi udeležijo golf turnirjev, golfisti pa pogosto zajadrajo, pa je po zaključku turnirja povedal predsednik Burin Yachting Cluba David Hawlina in napovedal, da bo turnir tudi prihodnje leto.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 26. maj 2014 / 11:59

Trčila motorist in avto

Tupaliče – V sredo popoldne sta pri bencinskem servisu v Tupaličah tržila motorist s sopotnikom in osebno vozilo. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so kraj nesreče zavarovali in počistili ces...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 4. september 2014 / 20:16

V eksploziji dva poškodovana

V objektu Regeneracije podjetja Acroni je danes okoli pol druge ure prišlo do silovite eksplozije, v kateri sta se dva delavca poškodovala.

Kronika / četrtek, 4. september 2014 / 14:34

Grožnje in vandalizem

Jeseniški podjetnik, ki je julija letos odprl prvi avtokamp na Jesenicah, se spopada z vandalizmom in grožnjami.

Razvedrilo / četrtek, 4. september 2014 / 14:19

Uspešna vrnitev Zbiljske noči

Po petletnem premoru se je v petek ob Zbiljsko jezero vrnila ena večjih gorenjskih poletnih glasbenih prireditev Zbiljska noč, ki je letos praznovala tudi šestdesetletnico.

Volitve 2019 / četrtek, 4. september 2014 / 13:33

Polepšali pot šolarjem

»Kampanjo vodim delovno,« je pri beljenju podhodov dejala kandidatka za županjo Mestne občine Kranj Barbara Gunčar.

Preddvor / četrtek, 4. september 2014 / 13:32

Določili komunalni prispevek

Občinski svetniki v Preddvoru so opravili prvo branje odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč v občini, ki je osnova za odmero komunalnega prispevka.