Trideset let obrtniškega petja

Kot so v društvu obrtnikov zapisali v sporočilu za javnost, mineva letos trideset let, odkar so se ob neki priložnosti zbrali kranjski obrtniki, med njimi tudi pevci, in se dogovorili, da bodo spet ustanovili pevski zbor. Obrtniški pevski zbor je namreč že deloval v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, imenoval pa se je Enakost. Sedanji obrtniški moški zbor je podedoval nekaj njihovega pevskega gradiva, imajo pa tudi še enega od njihovih pevcev, kar jim je še posebej v ponos. Zbor zadnje leto vodi in z njim tudi poje Vladimir Brlek.

Ob taki priložnosti je tokrat zbor v začetku junija pripravil v dvorani Kulturnega doma Kokrica koncert, kjer smo prisluhnili že slišanim pesmim, pa tudi nekaj novih je bilo na repertoarju. Po koncertu pa so nekateri dolgoletni člani dobili tudi priznanja, večina pa Galusove značke za večletno aktivno sodelovanje v tem in drugih pevskih zborih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 25. september 2018 / 06:00

Gorenjski glas, št. 77

Gorenjski glas, 25. september 2018, št. 77

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 5. september 2016 / 22:46

Dan začnejo z gibanjem

Med več kot stotimi skupinami Šole zdravja, ki delujejo po vsej Sloveniji in svoje dneve vsako jutro začnejo s telovadbo na prostem 1000 gibov, so tudi tri škofjeloške: Sotočje, Trata in Kamnitnik. V...

Železniki / ponedeljek, 5. september 2016 / 22:45

Z dvigalom do večje svobode

Gasilci PGD Železniki so pomagali družini lani preminulega člana Franceta Žaberla in za njegovega invalidnega sina Dominika postavili hišno dvigalo, kar je bila tudi očetova želja.

Kultura / ponedeljek, 5. september 2016 / 22:45

Likovno potovanje v znano neznano naravo

V Mali galeriji Likovnega društva Kranj razstavlja mlada likovna umetnica Maruša Štibelj iz Kranja. Naslov razstave Kraji, ki jih želim videti vabi, da jih vidimo tudi mi.

Kultura / ponedeljek, 5. september 2016 / 22:44

Grafiti od upora do Trsta

V Stolpu Škrlovec bo do konca septembra na ogled razstava Grafiti na Slovenskem med drugo svetovno vojno, ki jo je v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine v Ljubljani pripravila Helena Konda.

Šport / ponedeljek, 5. september 2016 / 22:44

Spal v višinskem šotoru

Pogovor s plavalcem Darkom Đuričem in maratoncem Sandijem Novakom, Gorenjcema, ki bosta nastopila na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru.