Vabi tudi domača hrana
Dom pod Storžičem je do poletne sezone odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih. Veliko je novih naložb, med drugim so prenovili kuhinjo.
Tržič – Dom pod Storžičem je v lasti Planinskega društva Tržič, že tretje leto sta oskrbnika domačina Karmen in Marko Markič. Kot sta povedala, je dom odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih, od 15. junija do 15. septembra pa bo vsak dan. Prenovili so kuhinjo, naložba je vredna približno deset tisoč evrov; 65 odstotkov je iz razpisa financiralo ministrstvo za gospodarstvo, preostalo pa najemnika doma zakonca Markič. »Prenovili smo kuhinjo, med drugim imamo novo peč za peko kruha in nov štedilnik na drva. Obiskovalcem želimo ponuditi čim več domače hrane, od čemaževe juhe, enolončnic do skutnih štrukljev, pa tudi »grenadirmarš«, to je pražen krompir s testeninami z dodatkom jajca. Še pred picami so na Gorenjskem in Štajerskem poznali nekaj podobnega, kot so loparnice, zapognjenke, krapci z različnimi nadevi (skuta, zaseka …) no, pa tudi klasična pica s sirom in šunko se bo našla med našimi jedmi. Spekli bomo rjavi fižol, prelit s kislim mlekom, pripravili rezance z gobami, čemaževe in oglarske rezance,« je naštel nekaj kulinaričnih dobrot Marko Markič.
Kuhinja pa ni edina naložba v zadnjem času. V domu so ločili tudi moške in ženske toalete, uredili pomivalnico, prenavljajo lovsko sobo, ki so jo razširili in bo po prenovi sprejela trideset do štirideset gostov. Nekaj peči so zamenjali že lani, nekaj letos. »V bližnji prihodnosti upam, da bomo zunaj postavili še teraso, s katere bo pogled na Storžič,« je dejal Marko Markič, ki je sam naredil nekaj novih lesenih klopi in miz za pred dom, ki ga rade obiščejo tudi osnovnošolske in srednješolske šole v naravi. Okolica doma ponuja prijetne planinske izlete, še posebno doživetje pa je severna stena Storžiča, ki daje občutek visokogorja, a je za podvig v steno trenutno še prenevarno.