V graščini v Dupljah so na Velikonočni razstavi, ki si jo vse do 2. maja lahko ogledate po predhodnem dogovoru, razstavljeni moderni trendi na temo velike noči. (Foto: Tina Dokl)

Novi trendi za veliko noč

Na Biotehniškem centru Naklo so ob dnevu odprtih vrat pripravili številne dogodke, tudi Velikonočno razstavo v znamenju novih trendov.

Naklo, Duplje - V Biotehniškem centru Naklo je bil prejšnji četrtek dan odprtih vrat. Za obiskovalce so pripravili brezplačna predavanja in strokovne nasvete s področja vrtnarjenja, različne predstavitve, pa tudi popust na vse rastline, ki so jih vzgojili dijaki programa vrtnar in hortikulturni tehnik. Obiskali so jih tudi zamejski Slovenci iz avstrijske Koroške. V centru namreč dobro sodelujejo s Kmetijsko izobraževalno skupnostjo iz Tinj in tokrat so jim predstavili svoje programe, ki jih izvajajo na srednješolski in višješolski ravni, ter možnosti izobraževanja odraslih. V sklopu dneva odprtih vrat je bilo tudi odprtje Velikonočne razstave v graščini Duplje in Festivala pirhov in Naši kozolci 2011 v Vogvarjevi hiši.

»Na Velikonočni razstavi so na ogled izdelki, ki so nastali v okviru pouka kot projektno delo. Dijaki so naredili moderne dekoracije na temo velike noči, spekli so tudi velikonočne dobrote. Vse skupaj pa je v povezavi z novimi florističnimi trendi. V graščini je torej moderno zasnovana razstava, medtem ko sta v Vogvarjevi hiši predstavljena dva projekta: Festival pirhov, za katerega so pirhe izdelovali v štirih državah, in projekt Kozolci. V obeh projektih so sodelovali tako vrtci kot osnovne in srednje šole. Ločili smo torej moderne trende od tradicije,« je povedala Sabina Šegula, koordinatorka razstave, pri kateri sodeluje tudi KTD Pod krivo jelko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / nedelja, 9. december 2018 / 14:03

Medicinska odprava v Ugando

Kranjčanka Eva Recek, diplomantka Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, in Celjanka Jelena Prijić, absolventka medicine, bosta februarja 2019 odpotovali v Mukono v Ugando, kjer bosta opravljali p...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Rojstva, obletnice, slovesa

Športnike navadno opazujemo zgolj pri njihovih dosežkih, zmagah in porazih. Večinoma pa so čisto običajni fantje in dekleta, možje in žene, ki imajo podobne radosti in skrbi kot drugi.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Zdrava ekološka cigareta

Kot kaže je izum gorenjskega inovatorja prišel v pravem času. Kadilcem bo lažje preživeti protikadilski zakon.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Nominator 232

Že nekaj časa se je govorilo, da se na Zgornjem Brniku, vasi, ki gleda proti Karavankam, prenavlja domačija, ki naj bi »dvor« postala. In tako so osmega prosinca povabili na »Zgorn´Brn´k...

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Energija ljubezni

Pod tem naslovom Gabi Grm razstavlja v Tržiču mozaike.

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Prišel z odhodom

V Mladinskem kulturnem centru v Kranju fotograf Janez Pelko razstavlja cikel fotografij z naslovom "Odhod".