Na kratko

Ford: Na ameriškem trgu bodo vpoklicali večje število pick-upov F-150, pri katerih so ugotovili, da lahko pride do kratkega stika, to pa posledično lahko nenadejano sproži varnostne vreče.

Opel: Opel nadaljuje z rastjo prodaje vozil na avtomobilskem trgu, saj je njegov evropski tržni delež marca znova zrasel in dosegel 6,9 odstotka (marec 2010: 6,7 odstotka), kar pomeni že peti zaporedni mesec rasti. Marčevska prodaja Opla je v primerjavi z enakim mesecem lani zrasla v kar 22 od 27 evropskih držav, vključujoč tudi velike trge, kot so Nemčija, Velika Britanija, Italija, Španija, Rusija in Turčija.

Volvo: Švedski avtomobilski proizvajalec bo v drugi polovici leta izbranim strankam dobavil prva vozila C30 Electric. Električni avtomobil z enim polnjenjem baterij lahko prevozi razdaljo do 150 kilometrov.

Volkswagen: Oddelek gospodarskih vozil je pripravil izboljšave za največji dostavni model Crafter. Ključni del prenove so novi, varčnejši in čistejši turbodizelski štirivaljni motorji z 2,0 litra gibne prostornine, ki bodo zamenjali dosedanje petvaljnike. Ob tem je bil Crafter deležen še minimalnih oblikovnih sprememb.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Kmalu tudi oprema za dom

Občina Naklo je podpisala pogodbo z izdelovalcem opreme za Dom starejših občanov. Zanjo bo plačala 250 tisoč evrov.

Objavljeno na isti dan


Kultura / četrtek, 19. junij 2014 / 10:02

Filmski festival z ekološko noto

Ta teden je Bled filmsko obarvan: od 17. do 21. junija tam namreč poteka prvi mednarodni angažiran filmski festival v Sloveniji, Bled Film Festival.

Jesenice / četrtek, 19. junij 2014 / 09:35

Svetovni dan družabnega pletenja

Na Jesenicah so se pridružili svetovnemu dnevu družabnega pletenja. Skupaj so pletle Bošnjakinje, Srbkinje, Kosovarke in Slovenke.

Nasveti / četrtek, 19. junij 2014 / 09:35

Osvežitev za poletne dni

Prvi vročinski val je že za nami. V vročih dneh še kako prav pride osvežilna sladica. Priprava domačega sladoleda in sladice v kozarcu vam ne bo vzela veliko časa.

Nasveti / četrtek, 19. junij 2014 / 09:32

Tanja odgovarja

Hvala za vse odgovore do sedaj. Tokrat vas sprašujem za najmlajšega sina. Ali se bo vključil v novo okolje in ali bo uspešen še naprej? Hvala vam za odgovor.

Razvedrilo / četrtek, 19. junij 2014 / 09:30

Pri sto štirih brez zdravil

V Zavodu svetega Martina v Srednji vasi v Bohinju je stočetrti rojstni dan praznovala še čila Jeseničanka Frančiška Možina, ki se je sicer rodila v Bohinju.