Mesnine Bohinja so tik pred dokapitalizacijo.

Mesnine Bohinja tik pred dokapitalizacijo

Občina Bohinj je v podjetje vložila štirideset tisoč evrov, s čimer je postala njegova 26-odstotna lastnica. K dokapitalizaciji povabili tudi dobavitelje.

Bohinjska Bistrica - Potem ko je lani podjetju Mesnine Bohinja promet nenadoma upadel kar za trideset odstotkov in se lastniki niso odločili za prodajo večinskega deleža Škofjeloškim mesninam, se je za dokapitalizacijo podjetja v začetku leta odločila občina Bohinj. Župan Franc Kramar je takrat poudaril, da le na ta način lahko zagotovijo, da bo dejavnost ostala v Bohinju in da se bodo ohranila delovna mesta, občina pa je tako z vloženimi štirideset tisoč evri postala nekaj več kot 26-odstotna lastnica podjetja. Družbo bodo v celoti dokapitalizirali v višini sedemdeset tisoč evrov, sredstva pa vložili v posodobitev in povečanje proizvodnje. Kot je povedal direktor Mesnin Bohinja Anton Cesar, se bodo o dokapitalizaciji dokončno dogovorili na skupščini, ki bo predvidoma v prihodnjem mesecu.

Direktor Cesar je zadovoljen z letošnjimi kazalci poslovanja. »Po prodaji je bil odličen že lanski december, ugodni so tudi prvi trije letošnji meseci. Na večji promet je prav gotovo vplivalo odprtje nove trgovine v Kosezah v Ljubljani, zato načrtujemo, da bomo z dokapitalizacijo lahko povečali njihovo število – vsaka nova trgovina pa pomeni tudi tri nove zaposlene. V načrtih imamo nekaj dodatnih trgovin v Ljubljani, v lokalni okolici do Radovljice ter na Obali, kjer vidimo priložnosti v odsotnosti močnih lokalnih konkurentov ter bližini Italije.«

Dokapitalizacija bo prinesla tudi nove možnosti za posodobitev zorilnice in sušilnice mesa, prav dobavitelje opreme pa bodo povabili, da se vključijo v dokapitalizacijo.

Družba, v kateri je trenutno 14 zaposlenih, meso odkupuje od kmetov z alpskega območja: Bohinja, Gorij in Zgornjesavske doline. Ponudba za zdaj presega povpraševanje, si pa v Mesninah Bohinja želijo, da bi čim prej zaživela blagovna znamka »Narejeno v Bohinju,« ki bi združevala mesne, mlečne in pekovske izdelke ter vsem skupaj omogočila večjo prepoznavnost in boljšo prodajo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 1. december 2006 / 06:00

Policija išče povzročitelja nesreče

Kamnik - Kamniški policisti so sporočili, da še vedno iščejo povzročitelja prometne nesreče s hudimi poškodbami, ki se je zgodila v nedeljo ob 17. uri na Ljubljanski ces...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / torek, 24. julij 2007 / 07:00

Jakobova ajda

"Po Koroškem, po Kranjskem že ajda zori, ..." Že, že ... Lepo, da zori, a če želimo ajdo (Fagopyrum esculentum) uporabiti v zdravilne namene in iz nje pripraviti čaj, jo naberimo, še preden dozori. Up...

Šport / torek, 24. julij 2007 / 07:00

Prvaki domačo sezono začeli z remijem

Domžale - S 1. krogom se je minuli konec tedna začela nova sezona v najmočnejši slovenski nogometni ligi Telekom. Državni prvaki iz Domžal so v nedeljo zvečer gostovali pri Hit Gor...

Bled / torek, 24. julij 2007 / 07:00

Fijakerji imajo dolgo tradicijo

Težko si predstavljamo Bled brez otočka in gradu, pa tudi brez pletnarjev in fijakarjev, ki so ob letošnjih blejskih dnevih predstavili svojo dolgo tradicijo.

Kranj / torek, 24. julij 2007 / 07:00

Sončenje je tudi nevarno

Kranj – »Načeloma naj bi se sončili do 11. ure dopoldne in po 16. uri popoldne, vendar v tako visokih temperaturah, kot so sedaj, svetujemo sončenje do 10. ure dopoldne in po 17. uri popoldn...

Kranj / torek, 24. julij 2007 / 07:00

Kopalci se razburjajo

Kranj – V uredništvo smo prejeli nekaj ogorčenih klicev bralcev, ki so se pritožili glede odpiralnega časa na letnem kopališču Kranj. Povedali so, da bazen ob 17. uri zaprejo. Nekateri so se...