Mesnine Bohinja so tik pred dokapitalizacijo.

Mesnine Bohinja tik pred dokapitalizacijo

Občina Bohinj je v podjetje vložila štirideset tisoč evrov, s čimer je postala njegova 26-odstotna lastnica. K dokapitalizaciji povabili tudi dobavitelje.

Bohinjska Bistrica - Potem ko je lani podjetju Mesnine Bohinja promet nenadoma upadel kar za trideset odstotkov in se lastniki niso odločili za prodajo večinskega deleža Škofjeloškim mesninam, se je za dokapitalizacijo podjetja v začetku leta odločila občina Bohinj. Župan Franc Kramar je takrat poudaril, da le na ta način lahko zagotovijo, da bo dejavnost ostala v Bohinju in da se bodo ohranila delovna mesta, občina pa je tako z vloženimi štirideset tisoč evri postala nekaj več kot 26-odstotna lastnica podjetja. Družbo bodo v celoti dokapitalizirali v višini sedemdeset tisoč evrov, sredstva pa vložili v posodobitev in povečanje proizvodnje. Kot je povedal direktor Mesnin Bohinja Anton Cesar, se bodo o dokapitalizaciji dokončno dogovorili na skupščini, ki bo predvidoma v prihodnjem mesecu.

Direktor Cesar je zadovoljen z letošnjimi kazalci poslovanja. »Po prodaji je bil odličen že lanski december, ugodni so tudi prvi trije letošnji meseci. Na večji promet je prav gotovo vplivalo odprtje nove trgovine v Kosezah v Ljubljani, zato načrtujemo, da bomo z dokapitalizacijo lahko povečali njihovo število – vsaka nova trgovina pa pomeni tudi tri nove zaposlene. V načrtih imamo nekaj dodatnih trgovin v Ljubljani, v lokalni okolici do Radovljice ter na Obali, kjer vidimo priložnosti v odsotnosti močnih lokalnih konkurentov ter bližini Italije.«

Dokapitalizacija bo prinesla tudi nove možnosti za posodobitev zorilnice in sušilnice mesa, prav dobavitelje opreme pa bodo povabili, da se vključijo v dokapitalizacijo.

Družba, v kateri je trenutno 14 zaposlenih, meso odkupuje od kmetov z alpskega območja: Bohinja, Gorij in Zgornjesavske doline. Ponudba za zdaj presega povpraševanje, si pa v Mesninah Bohinja želijo, da bi čim prej zaživela blagovna znamka »Narejeno v Bohinju,« ki bi združevala mesne, mlečne in pekovske izdelke ter vsem skupaj omogočila večjo prepoznavnost in boljšo prodajo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 3. november 2016 / 13:42

Jesenska opravila

Globoko smo že v jeseni, ko smo pri nas opravili, kar se pač jeseni pri hiši postori. Za večja dela čakam počitnice, ko so vsi otroci doma, da bomo pač to naredili skupaj....

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 7. april 2009 / 07:00

Dramsko pero prevzemajo ženske

Grumovo nagrado sta si razdelili Simona Semenič in Žanina Mirčevska.

Kronika / torek, 7. april 2009 / 07:00

V potresu v Italiji umrlo več kot petdeset ljudi

Kranj - V nedeljo in včeraj je osrednjo Italijo streslo več potresov, najmočneje pa je tla streslo včeraj ob 3.30, ko so seizmografi potresno moč najprej ocenili na 6,7 stopnje p...

Zanimivosti / torek, 7. april 2009 / 07:00

Opazovali Sonce in Luno

Člani Astronomskega društva Komet iz Kamnika so pripravili javno opazovanje Sonca na Glavnem trgu v Kamniku in večerno opazovanje Lune z Zapric ter dan odprtih vrat Observatorija Rezman.

Cerklje na Gorenjskem / torek, 7. april 2009 / 07:00

Spomladanski urnik na Krvavcu

Krvavec - Na Krvavcu so včeraj prešli na spomladanski urnik obratovanja smučišča. Kabinska žičnica odslej obratuje od 7.45 do 17. ure, naprave na smučišču pa že od 8. ure zjutraj...

Nasveti / torek, 7. april 2009 / 07:00

Velikonočne jedi

Velika noč je čas, ko barvamo pirhe in pečemo potico, ter priložnost, da se zbere vsa družina.