Zaradi gradbenih del bo predvidoma do konca junija na državni cesti v Stranjah polovična zapora prometa.

V Stranjah gradijo pločnik

Občina Kamnik skupaj z državo nadaljuje z gradbenimi deli v Stranjah, zaradi česar je cesta delno zaprta. A investicija ne zajema tudi poškodovanega odseka pri jezu, saj država še kupuje potrebno zemljišče.

Stranje – Državna cesta Kamnik–Stahovica se je v naselju Spodnje Stranje minuli teden spet spremenila v gradbišče. Občina Kamnik se je skupaj z državo namreč lotila izgradnje pločnika in brvi čez Stranjski potok, dokončali pa bodo tudi otok za umirjanje prometa, ki ga lani novembra zaradi nizkih temperatur niso mogli asfaltirati.

Kot nam je odgovorila Janja Zorman Macura, predstavnica za odnose z javnostmi na Občini Kamnik, gre za državno-občinski projekt, saj bosta tako ukrepe za umirjanje prometa kot brv v deležu 50 odstotkov sofinancirali občina in Direkcija RS za ceste, občina pa bo sama plačala še pločnik in javno razsvetljavo. Celotna investicija je vredna 300 tisoč evrov, v občinskem proračunu pa je za to namenjenih 220 tisoč evrov. Poleg tega so izvajalci, delavci CPL, d. d., pri gradnji naleteli na nepredvidljivo okoliščino, nujno prestavitev vodovoda, ki poteka na tem odseku, kar bo občino predvidoma stalo še 50 tisočakov.

V času gradbenih del je na omenjenem odseku delna zapora ceste, ob gradnji brvi pa bo celo popolna zapora z urejenim obvozom, o čemer bodo voznike pravočasno obvestili. Dela naj bi bila zaključena do konca junija.

A vozniki se, kot kaže, tudi po končani investiciji ne bodo mogli izogniti delnim zaporam, saj le-ta na nevarnem ovinku pri jezu ostaja. Gre za državno investicijo in kljub temu, da je Direkcija RS za ceste že sklenila gradbeno pogodbo z izvajalcem, ki bi z deli moral začeti že to pomlad, temu ne bo tako. Na DRSC so priznali, da imajo težave pri odkupu potrebnih zemljišč, zato datuma začetka rekonstrukcije ne morejo napovedati.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 26. maj 2008 / 07:00

Legija borcev, ne kriminalcev

Isti letnik sva. Jaz novinar, moj sogovornik Robert Markuš vojak. Legionar. Oba petnajst let vsak v svojem poklicu. On se bo poleti upokojil, mene do pokojnine čaka še kakih 25 let dela.

Objavljeno na isti dan


Šport / nedelja, 27. marec 2022 / 17:52

Parašportniki preteklega leta

Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite je v torek na Brdu pri Kranju podelila nagrade za najboljše športnike v letu 2021.

Šport / nedelja, 27. marec 2022 / 17:51

Deskarji na Starem vrhu

Stari vrh – Po tekmah na Rogli in Krvavcu so se mladi deskarji in deskarke zbrali na Starem vrhu. Organizatorji iz kluba EŠK Mungo na čelu z Žigo Škufco so pripravili atraktivno in hkrati zahtevno...

Gospodarstvo / nedelja, 27. marec 2022 / 17:50

Nova sredstva za gospodarstvo

V okviru dveh razpisov je slovenskemu gospodarstvu na voljo skoraj 133 milijonov evrov.

GG Plus / nedelja, 27. marec 2022 / 17:50

Pesem Triglavskih zvonov

V dvorani Aljaževega prosvetnega doma na Dovjem je bil koncert ob petindvajsetletnici vokalno-instrumentalne skupine Triglavski zvonovi. Praznovanje je bilo priložnost za obujanje spominov v besedi, p...

Nasveti / nedelja, 27. marec 2022 / 17:48

Čudna skrivnost zakona

Ko se poročimo ali začnemo živeti skupaj (kar je danes moderno), si vsi želimo sožitja in sreče. Da bi imeli vsaj doma varen pristan. Želimo si pripadati, biti slišani in sprejeti. Potem p...